UUSIMMAT

Battlefield 3 vaatii PC:ltä vääntöä

12.07.2011 13:02 | Jouni Mäki-Panula

GameStop-pelikauppaketju on julkistanut Battlefield 3:n PC-version järjestelmävaatimukset, jotka ovat kovat, mutta eivät kohtuuttomat.

BF3 tarvitsee vähintään 2 gigahertsin Intel Core 2 Duo -tason prosessorin ja 2 gigatavua muistia. Näytönohjaimeksi kelpaa DirectX 10:n tai 11:n kanssa yhteensopiva NVIDIA tai AMD, ja kovalevykapasiteettia on oltava 10 gigatavua digiversiolle ja 15 gigatavua levypainokselle. Käyttöjärjestelmän pitää olla Windows Vista tai 7.

BF3:n pelaamiseen suositellaan kuitenkin neliytimistä Intelin tai AMD:n prosessoria, 4 gigatavua muistia, näytönohjaimeksi GeForce GTX 460:ta tai Radeon HD 6850:tä ja käyttöjärjestelmäksi 64-bittistä Windows 7:aa.

Electronic Arts ei ole vahvistanut GameStopin tietoja. Jos väitteissä on perää, ei Battlefield 3:een ole asiaa Windows XP:llä tai DirectX 9:llä. Nämä tosin edustavatkin jo vuosikymmenen vanhaa teknologiaa.

Lähde: Battlefield 3 Limited Edition

Lisää aiheesta

66-vuotias setä on innokas Battlefield-pelaaja

Huhupartio: Battlefield 3:a ei nähdä Steamissa

Selkärangattomuus iski Battlefield 3:een

Lue myös

Entä miltä SINÄ näytät pelatessasi?

F.E.A.R 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Frozen Synapse (PC, Mac)

Red Orchestra 2 -haastattelu osat 1 ja 2: hulppeaa panssarisotaa, dynaaminen kampanja

Keskustelu

ihan hyvät vaatimukset. Noilla recommended asetuksilla siis peli pyörii mediumdetaileilla 40+fps koko ajan.
omalla ei pitäis olla ongelmia, q9550,4gb,6870 oc malli.

Ja tuohon vielä lisäten että Frostbite 1 ja 1.5 olivat kummatkin konsoleille optimoituja moottoreita, siinä missä Frostbite 2:ta luodessa on ollut PC mielessä alusta asti.
Että heleposti :)

@24:
Se johtuukin siitä että Bad Company 2 oli luotu käyttäen konsolia. Sitten kun aletaan kääntämään peliä konsolille niin tiedetään mitä siinä sitten käy. Kun peli kehitetään PC:llä niin tottakai saadaan se heti alusta asti paremmin optimoitua.

Kait tuo i7 920, 6gb muistia ja Harvidia GTX 295 pyörittää tuota.. No jos ei niin sitten päivitetään osa tai pari

Kyllähän toi jo aika kovaa rautaa vaatii.. Eikä tota bäfää millään 460gtx:llä tai Radeon hd 6850 näyttiksellä tulla kovilla asetuksilla pelailemaan, kun ei noilla näyttiksillä edes bc 2 pyöri täysin sulavasti. Ellei sitten dice oo jotenki onnistunu optimoimaan tota pelimoottoria frostbite 1.5 moottoria kevyemmäks, johon en ihan usko..

@13.

Sisältäen kuitenkin osan dx10n ominaisuuksista ja oman tesselator yksikön.

No jaa, itsellä tällä hetkellä kopasta löytyy Athlon II X4, 2GB DDR3 (Tulee toinen mokoma BF3 oston yhteydessä) ja juuri tuo Radeon HD 6850. Näyttöni ei tue Full HD:ta (2011, ei Full HD), joten saapi nähdä miten käy jos laitan 1366×768, High-Medium, AAx2 ja AFx8, tavoitteena kuitenkin se 60FPS rajapinta.

Hmm, itellä on Intelin i7, 4gb fatal1tyn DDR3, ja näyttiksenä toimii Club 3D Ati radeon HD5750, riittääkö toi näyttis tähän ollenkaan?

@18:

Luetaanpa suositukset yhdessä:

”BF3:n pelaamiseen suositellaan kuitenkin neliytimistä Intelin tai AMD:n prosessoria, 4 gigatavua muistia, näytönohjaimeksi GeForce GTX 460:ta tai Radeon HD 6850:tä ja käyttöjärjestelmäksi 64-bittistä Windows 7:aa.”

Radeon 6850 tai geforce gtx 460 ei ole 5 vuoden takaista rautaa.

Niin, sitten jos ei pyöri täysillä niin hommaan itekkin toisen 570 ja siirryn Intelille SLI-emon kera ;)

Tuskin tulee tapahtumaan.

@17 kai tämä on huono trolliyritys? =D

Ellet jo yllä olevista kommenteista tajunnut, niin nuo BF3 vaatimukset ovat 5 vuoden takaista rautaa, jos 5v on liian iso päivitysväli parinsadan näyttikselle niin pff…

btw. PC peleistä saa asetuksia alemmas, ei tarvitse pelata maksimeilla.
btw2. konsoleilla ei todellakaan pelata pelejä niin hyvin kuin voi, ainakaan itse en näe 30fps:n frameratea ja suttusta grafiikkaa mitenkään täydellisenä =D
btw3. PC pelaajat käy töissä, en tiedä teistä konsolikavereista jos nuo on teidän rahanhankintavaihtoehdot…

hehehhe.. Jeps juurikin tälläistä tää pc pelaaminen on, jokaista uutta peliä varten joutuu hankkii 500-700€ lisää tavaraa koneeseen. : juuri tämän takia pc pelaaminen alkoi kuola ja konsoli pelaaminen vakiintua. Tuleepi melko kalliiks tuo pelaaminen pcllä varsinkin ku tuolla 500€ saa uusimman konsolin ja tietää että pelit toimii niin hyvinkuin voi. Muutenkin ihmettelen et miten nörteillä on varaa pelata pc pelejä, sossunrahoilla vai porukoiden pussilla??

Pelkäsin pahempaa, mulla on joku 500-600 mennyt vuoden sisään tän koneen kasaamiseen ja juuri täyttyvät suositellut vaatimukset, sama näyttiskin löytyy kuin listalla

Mulla on 6x amd prossu ja gtx 470 eli tää peli pyörii mun koneella täysillä grafiikoilla. ihailkaa minua.

No eipä ainakaan tullut yllätyksenä. Ja mitä tässä seuraillut niin porukka ostamassa bf3 takia ainakin uusia näyttiksiä.

Eikös muuten xbox ainakin käytä dx9 rajapintaa? ja ps3 opengl.

Eihän tuo nyt vaadi mitään? 500 euron koneellanikin pyörii, ja ostettu vuosi sitte.

Ja tuo 15 gigaa on aika perus sille, mitä se peli vaatii nykyään

Näytä kaikki kommentit

Tjoo, ei taida tuolla suositusnäyttiksellä kummoisesti pyöriä nettipeli. Ehkä minimi tai mediumdetaileilla.

@1

Minustakin on ollut jo ties kuinka kauan tiedossa, että BF3 ei tue XP:tä ja DX9:iä.

Muutenhan nuo rautavaatimukset eivät ole mahdottomia. Hyvä vain, että edes jotkin pelit ottavat enemmän irti nykyraudasta.

@1,

Jep, DX9 ja XP eivät ole enään tuettuina Frostbite 2.0 moottorissa.

joo ja noillakin varmaa pelaa High – medium settigeillä… mä vaikka hankin toisen GTX 570 jos ei pyöri maximilla.

@1,

Jep, DX9 ja XP ei ole tuettuina enään Frostbite 2.0 moottorissa.

Viisi vuotta sitten uutisen otsikko olisi pitänyt kutinsa.

No siis eikö tuo ollu alusta saakka DICE:n virallinen kanta, että Windows XP ja DX9 eivät ole tuettujen listalla? Ihan oikea ratkaisu, tälläisilla jos millä, saadaan myös konsolivalmistajat miettimään alustojensa päivitystä.

Muropaketin uusimmat