Battlefield 4 on kuin moninpelaamista yksinpelissä

27.03.2013 12:45 | Jukka O. Kauppinen

Yksi eilisen Battlefield 4 -tapahtuman kantavista ja toistuvista teemoista oli yksinpelin mittakaavan laajentaminen. ”Sinusta tuntuu kuin pelaisit moninpeliä, jopa yksinpelissä”, toistettiin niin monta kertaa, niin monessa yhteydessä, että kyllä se saatiin varmasti taottua kaikkien paikallaolijoiden tajuntaan. Väkisinvasaralla.

Mutta mitä tämä väite oikeastaan tarkoittaa? Ilmeisesti muun muassa sitä, että pelissä on entistä vähemmän ränniä. Ja entistä laajempia alueita, joissa pelaajille annetaan paljon pelivaraa päätösten, kulkureittien ja ”ongelmien” ratkaisutapojen suhteen.

Samalla se tarkoittaa luovemmin ja taitavammin toimivaa tekoälyä, jonka toimintaa pelaaja voi myös ohjata käskyillä. Siinä vaiheessa, kun hän on ylennyt tarinan edetessä ryhmänjohtajaksi.

Oheinen video sisältää paljon kaikenlaisia piiloviestejä BF4:stä. Mutta siitä voi havainnoida esimerkiksi sen, että alun tarkoituksellinen ränni muuttuu myöhemmin avoimeksi alueeksi, jossa pelaajaa ei rajoiteta toiminnan suhteen. Väittämien mukaan peli tuleekin sisältämään paljon laajoja alueita, joilla käytäviä taistelukokemuksia kuvailtiin moninpelimäisen avoimiksi, rajoittamattomiksi elämyksiksi.

”Yksinpelissäkin on verrattomia tiimipelikokemuksia”, DICE lupaili.

”Kentillä on eeppisiä taistelukokemuksia, jotka ovat entistäkin monipuolisempia. Voit käyttää kulkuneuvoja, komentaa joukkojasi, touhuta kentällä ja luoda kaaosta. Se on monipuolisempaa Battlefield-pelaamista kuin ikinä!”

”Ja tarjoamme Battlefield-kokemuksia, hetkiä joita missään muussa pelissä ei ole, niin yksin- kuin moninpelissäkin!”

Vai Battlefield-kokemuksia. Vai moninpelimäinen yksinpeli. Ehkä. Nähty, koettu ja keskusteltu Bäfäys kieltämättä jätti aika lavean vaikutelman. Paljon riippuu tekoälystä. Ainakin sitä kehuttiin kovasti. Ja olihan avoimissa kentissä kieltämättä tilaa olla ja möllötellä.

Lisää aiheesta

Juuri nyt: Battlefield 4

Battlefield 4: 17 minuuttia pelivideota. Tässä. Nyt.

 Kuva ei liity tapaukseen.

Keskustelu

Vaikka Bf3 tulikin 2011 tuntuu ettā se julkaistiin viime viikolla. Itsellāni on vajaa 200 tuntia bf3:n kanssa tullut vietettyä aikaa ja jokaisen lisārin omistajana on jotenkin vaikeaa innostua bf4:n pelkāstāān 17min putkijuoksu videosta. Avoimet kentāt tyhjāā tāynnā niin kuin bad company ? Olihan Bf3 yksinpelissā hetkensā mutta muuten aika meh. Mitā uutta mahtavat keksiā moninpeliin, kun tuntuu tuntuu ettā kaikki ideat on jo aijemmin kāytetty. Itsestāni tuntuu siltā ettā dice:lla on jāānyt sama vaihde silmāān jo liian kauaksi. Grafiikkamoottoria kehitetāān mutta itse pelit pysyvāt tiiviisti modernissa sodassa, voisivat ottaa enemmān riskiā aihepiirin ja aikakauden kanssa.

Jep. Kynärit on taktista pelaamista, BF avoimien kenttien maa/vesi/ilma strategiafps, kun taas kodit on aivot nurkkaan dm meininkiä. Ei näitä keskenään voi oikeastaan edes verrata, kun kaikki edustaa ihan eri tyyppisiä pelejä.

@10

Et viitsi CS:ään verrata mutta silti sanoit mielipiteesi? :D

Ei sillä, CS:hän on monia kertoja CODia parempi. Usein jopa Battlefieldiä viihdyttävämpi. Riippuu vähän millaista pelikokemusta milloinkin hakee, BF3:sta kiva pelata casuaalisti tai kun haluaa ajoneuvoilla rellestää, CS:GO taas pyörii kun haluaa pelata vähän taktisempaa peliä ja ehkä nauttia myös kunnollisesta yhteisöstä ja jutella kanssapelaajien kanssa.

Ei helvetti näitä cod sitä cod tätä… Ettekö muka elämällänne ole muuta tehneet kuin pelanneet jotain vuodesta 2004 tjs. lähtöisin olevaa jenkkipropaganda pasketta?

CoD:n putkijuoksu jatkuu moninpelissä ja valitettavasti on niin paska ettei viitsi edes verrata cs:n, joka on omasta mielestä vielä paskempi.

Päät perseestä pois ja näyttäkää sitä moninpeliä. Sitä varten se battlefield on tehty.

@2 ”Mitään uutta ei ole kolmoseen verrattuna, näyttää täysin samalta. Jää ostamatta.”
Eihän siitä ole tarkemmin kerrottu vielä mitään. Pelihän vasta JULKISTETTIIN. Tarkoittaa sitä, että tälläistä ollaan tuomassa syksyllä, yksityiskohdista myöhemmin…

eiköhän se arma ole edelleen se ”tosimiesten” peli ^^ mut joo ei ainkaan videolla tekoäly toiminnallaan loistanu vaan näytti menevän scriptattuja raiteita ja responset oli lähinnä idioottimaisia ku kaveri flankkaa ja kukaan AI ei tajua et joku on kiertäny vaikka alkaa äijää tippuun sivulta …

@4 Armeijassa ja komennuksella sitä munaa tarvitsee.

CoD pellet tarttee vaan ESää.

eli on palattu Battlefield Bad Company 1:n yksinpeliin jossa oli jo avoimet kentät ja sai tehdä melkein mitä huvittaa?

Juu kannattaa poikasten jäädä pelaileen COD:ia koska tämän luokan paukutuksessa tarvitaan jo ihan oikeat munat.

Kieltämättä sen verran eeppistä meininkiä että COD ei ole koskaan päässyt edes etäisesti lähelle. Voimme päätellä myös graafisesta ilotulituksesta PS4:n myönteiset vaikutukset kehityksessä, eli rajoitteista on päästy eroon :D

Aivan perkeleen hienoa tykitystä :P

Samanlaiseksi pelisarjan raiskaukseksi mennyt kuin CoD, eipä tosin yllätä. Mitään uutta ei ole kolmoseen verrattuna, näyttää täysin samalta. Jää ostamatta.

Eh. Jotenkin tulee mieleen vain että sama peli.

Kyllähän esimm COD’t 4’sta asti ovat olleet sama peli mutta joko eri paikoissa ja rippuen tekijästä niin eri näkökulmista. Mutta Bf 3’sta 4’n niin vaikuttaa vain että uuden yksinpelin tekivät ja moninpeliin vain uusia aseita ja ajoneuvoja, ei kyllä 60€ arvoinen. :/

Muropaketin uusimmat