Battlefield Heroes pilasi mahdollisuutensa?

04.02.2010 18:05 | Jukka O. Kauppinen

EA:n edelleen tasokkaana ja tasapainoisena ilmaisnettiräiskintänä mainostama Battlefield Heroes on päätynyt äskeisen Vampires & Werevolves -päivityksensä myötä käännekohtaan. Seuraavaksi katsellaankin häipyykö valtaosa tyhjiin lupauksiin kyllästyneistä pelaajista muiden pelien pariin, vai jaksaako BH vielä pinnistää?

Alkujaan Heroesia mainostettiin hienona ilmaispelinä, jossa rahalla voi ostaa kaikenlaisia lisäherkkua. Maksullisten kapineiden kuitenkin luvattiin olevan niin tasapainoitettuja, etteivät ne tuo ostajilleen mahdottomia etuisuuksia.

Pelaajakansasta kantautuvien raporttien mukaan lupauksista on lipsuttu pahemman kerran. Viimeinen korsi oli Vampires-päivitys, jonka ostajat saavat käyttöönsä uuden aseen, johon ilmaispelaajat eivät pääse koskaan koskemaan.

Eräänkin turhautuneen pelaajan mukaan ”koko peli on muutamassa viikossa muuttunut edes jotenkin toisiaan kunnioittavasta yhteisöstä itsekeskeisten lasten temmellyskentäksi.”

Pelin tasapaino muuttui marraskuussa julkaistussa päivityksessä, jonka muutoksissa muun muassa aseiden hinnat lähes 20-kertaistuivat. Myös kaikenlaisten tarpeellisten apuvälineiden hinnat ponnahtivat virtuaalitaivaaseen. Nämä ja muut muutokset johtivat siihen, että Heroesissa pärjäsi enää vain joko pelaamalla täysin elämättömästi päivät pitkät tai ostamalla hyödykkeitä rahalla.

Käytännön lopputuloksena ilmaispelaajilla ei ole enää aina kovinkaan hyviä mahdollisuuksia pärjätä rahalla porskuttavien rinnalla. Sen tuloksena aiempi pelaajayhteisö onkin jakaantunut kahtia: toinen puoli ostelee etuisuuksia tyytyväisenä rahalla, toinen puoli näkisi mielellään pelissä edes jonkinlaista tasa-arvoisuutta.

Tai kuten eräätkin kommentit ynnäävät,

”Pelin ”public” alkaa olla rikkaiden lapsien leikkikenttä.”

”BH on pudonnut kovaa ja korkealta.”

”He uskottelivat meille, että tämä oli tietynlainen peli, mutta tekivätkin siitä toisenlaisen.”

Kahden kuukauden aikana tehdyt mittavat muutokset maksavien pelaajien eduksi ovatkin jakaneet pelaajayhteisön tiukasti kahtia. Vaikka pelaajia sinänsä tiettävästi onkin runsaasti – ja rekisteröityneitä käyttäjiä jokunen miljoona – on ilmaan heitetty myös monia kysymyksiä pelin taloudellisesta kannattavuudesta. EA ei ole kommentoinut asiaa, joskin pelin kehittäjät ovat foorumeillaan valitelleet pelin kurjaa taloustilannetta.

 

Upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Lisätietoja: http://www.battlefieldheroes.com

Lue myös

Aliens vs. Predatorin demo ladattavissa

Arvostelu: Darksiders (PS3, Xbox 360)

Modern Warfare 2 myi 12 miljoonaa vähän yli kuukaudessa

Steam nousukiidossa – käyttäjämäärä kasvoi neljänneksellä