UUSIMMAT

Battlefleet Gothic: munakasta avaruussotaa synkässä tulevaisuudessa [video]

17.12.2015 18:00 | Miikka Lehtonen

Battlefleet Gothic: Armada on aiemminkin vieraillut Domen uutisissa, koska tietenkin on. Warhammer 40K on lähellä meikäläisen sydäntä ja Battlefleet Gothic, siis se alkuperäinen figupeli, on ehkä suosikkipelini koko 40K-maailmassa.

Games Workshopin kulta-aikaan julkaisema peli mallintaa tulevaisuuden avaruussotaa suurella skaalalla. Alukset ovat pienen kaupungin kokoisia linnakkeita, jotka liikkuvat ja taistelevat kuin Napoleonin ajan sotalaivat konsanaan. Luontevaa, koska näin pelin kehitystiimi pystyi nappailemaan inspiraatioita monista oikeasti hyvistä laivastosotapeleistä.

Battlefleet Gothicissa siis luovitaan suunnattomilla aluksilla avaruuden tyhjyydessä. Ideana ei ole vain reagoida siihen, missä vihollinen on nyt, vaan missä tämä tulee olemaan usean vuoron kuluttua. Laivat ovat hitaita ja niiden liikkeissä on reippaasti inertiaa, joten torpedot esimerkiksi tähdätään kohteen eteen ja toivotaan tämän sitten ajavan aikanaan niiden eteen. Hienoa meininkiä!

Battlefleet Gothic: Armada vaikuttaa olevan aika uskollinen videopeliesitys samasta aiheesta. Alkuvuodesta 2016 ilmestyvä peli sisältää tietenkin ihmisten keisarikunnan laivaston, joka on nyt myös videoesittelyssä.

Muropaketin uusimmat