UUSIMMAT

Battlestar Galactica: erinomainen lautapeli inkvisiitiosta pitäville

15.07.2012 12:00 | Miikka Lehtonen

Battlestar Galactica on kuulunut täällä päin jo vuoden ajan meikäläisen pelisessioiden vakiomateriaaliin. Pelaaja toisensa jälkeen on tykästynyt erinomaisen sarjan pohjalta tehtyyn yhtä erinomaiseen peliin. Ja nyt kerron teille kaikille tarkalleen, miksi.

Galactica on todellakin eräs sitkeimmin ja useimmin täällä pelattavista peleistä, eikä syyttä. Sitä on peluutettu niin sarjan ystävillä kuin vihaajillakin ja yhtäläisesti pelaajilla, jotka eivät ole siitä kuulleetkaan. Mutta kaikki ovat loppujen lopuksi ainakin väittäneet pitäväneensä kovasti pelistä. Ja miksipä ei?

Galactica on pelimekaniikaltaan sangen simppeli ja jos kyseessä olisi puhdas co-op-peli, se tuskin olisi jaksanut viehättää minua näin paljon. Mutta kun se ei ole sitä. Jos et ole seurannut TV-sarjaa, kerrattakoon nopeasti se, että ihmiskunnan keskuudessa on Cylonien, eli pahojen robottien, soluttautujayksiköitä. Ihmisiltä näyttävät ja vaikuttavat soluttautujat eivät välttämättä itsekään aluksi tiedä olevansa pettureita vaan se voi valjeta heille myöhemmin.

Jo parin kierroksen jälkeen totaalinen paranoia on vallannut pöydän. Kaikki epäilevät toisiaan. Jokainen siirto saa aikaan kysymysten ja syytösten siirron. Testien tuloksia pohditaan ja ynnäillään kaikkien yrittäessä muistella, oliko Eric pelannut jo aiempiin tiettyjä kortteja vai voisivatko nämä olla hänen kädestään. Ja se on niin uskomattoman hienoa. Kaikki nyypistä veteraaneihin uppoutuvat kuin huomaamattaan ja täysin vahingossa pelin maailmaan. Tunnelma on katossa ja jokaisen sisältä paljastuu pieni inkvisiittori, kun Galactica tekee matkaansa kohti määränpäätään.

Lue koko arvostelu!

Lue myös

Steamin kesäale alkoi, tässä selviytymisopas

Spelunky aiheuttaa pakkopelireaktioita – lue arvostelu

Suomalaispeli muistuttaa Counter-Strikeä, melkein liikaakin

The Secret World: toinen viikko ja maailman huonoin tankki