UUSIMMAT

Battlestar Galactica -lautapeli saa kuin saakin uuden lisäosan!

16.04.2013 18:00 | Miikka Lehtonen

Kauan tätä päivää saatiin odottaa, mutta tulihan se vihdoin sieltä: Fantasy Flight Games on julkistanut erinomaisen Battlestar Galactica -lautapelinsä kolmannen lisäosan, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Sarjaa katsoneille nimi kertoo paljon: Daybreak.

Battlestar Galactica -lautapeli kehuttiin aikanaan Domessakin aika totaalisesti ja seison yhä kehujeni takana. Suosikkipelini ikinä, missään. Jos minut herätetään aamukolmelta ja kysytään, haluanko pelata Galacticaa, vastaus on vahva kyllä.

Ja nyt peli saa siis sen kolmannen lisäosansa. Daybreak-nimi on lainattu sarjan kolmiosaisesta päätösjaksosta, mikä kertookin jo aika paljon lisäosan tunnelmista. Ihmiskunnan rippeet saavat vihdoin hieman auringonvaloa risukasaansa kun epätodennäköinen ja yllättävä lähde antaa heille toivon uuden kodin löytämisestä. Matkalle toki mahtuu paljon vaaroja ja vastoinkäymisiä, sillä niistähän Galactica-lautapeli noin 90% koostuu.

Lisäosa vahvistaa ihmisten laivastoa Demetrius-jätealuksella, jolla on keskeinen rooli lisärin tapahtumissa. Sen ohella tarjolla on kamalat pinot uusia kyky- ja kriisikortteja, uusia hahmoja, muovisia Cylon-ukkeleita boarding party -mittaria varten, Daybreakin tapahtumiin sidottu uusi endgame ja ties mitä muuta. Kokonaan uusi juttu on mission-dekki, joka sisältää aivan uudenlaisia tehtäviä, joista löytyy korkeita riskejä ja suuria palkintoja, jotka voivat muuttaa koko pelin kulkua.

Hyvältähän se kuulostaa, joten odotuksesta tulee tuskainen.

Lisätietoja: Fantasy Flight Games

Lisää aiheesta

Battlestar Galactica (Lautapeli)