UUSIMMAT

Belmontin suku on jahdannut vampyyrejä jo 30 vuotta – Castlevanian synttäreitä ei silti juhlita

27.09.2016 16:00 Jukka O. Kauppinen

Harva pelisarja yltää vuosikymmenten ikään, mutta japanilaisen Konamin luoma Castlevania täytti juuri kokonaiset 30 vuotta. Vaan hiljaista on synttärijuhlien rintamalla.

Ensimmäinen Castlevania julkaistiin 1986 Nintendon NES-konsolille, tai tarkemmin sanoen NES-pohjaiselle Family Computer Disk System -konsolille. Käytännössä siis NES, jossa oli levyasema.

Varsinaiselle NESille peli saapui seuraavana vuonna ja Eurooppaan 1988.

Sittemmin erilaisia Castlevania-pelejä ja spinoffeja on julkaistu nelisenkymmentä, jotakuinkin kaikille maailman mahdollisille pelikoneille, mukaan lukien esimerkiksi Amiga, Game Boy, DS, MSX2, Mega Drive, X68000 ja tietenkin kaikki nykypäivän pelialustat.

Usein synkkäsävyiset fantasiatasoloikat kertovat Belmontin suvun taistelusta vampyyrejä vastaan. Ja niitähän on riittänyt seivästettäväksi yllin kyllin.

Sarjan tulevaisuus vain näyttää kolmikymmenvuotisjuhlien kyljessä kovin surkealta, sillä Konami on siirtynyt vahvasti pois videopelialalta. Viimeisin oikea Castlevania-peli Lords of Shadow 2 ilmestyi 2014.

Ja viimeisin edes jollain tavalla Castlevanian nimeä kantava peli on japanilainen Pachinko-kolikkopeli, CR Pachinko Akumajō Dracula. Alas on vajottu, semminkin kun Pachinko luultavasti tuottaa enemmän rahaa Konamille kuin pari aiempaa videopeliä yhteensä.

Castlevania

Lisää aiheesta

Castlevania: Lords of Shadow 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD (PS3, Xbox 360)

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate (3DS)

Castlevania: Lords of Shadow (PS3, Xbox 360)

Castlevania: Harmony of Despair (Xbox 360)

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 3)