UUSIMMAT

BenQ julkaisee uuden pelinäytön, kehuu huikeaksi

23.01.2014 14:51 | Jukka O. Kauppinen

Näyttövalmistaja BenQ tuo kauppoihin nimenomaan pelaajille suunnitellun uuden näytön, XL2720Z. Valmistajan mukaan se sisältää runsaasti yhtiön itse kehittämiä, toiminnantäyteisten FPS-pelien pelaajia varten suunniteltuja ominaisuuksia. Ominaisuuslista kuulostaakin komealta: on Gaming Refresh Rate Optimization Managementia, Flicker-freetä, Motion Blur Reductionia ja Low Blue Lightia.

”Runsaasti innovatiivisia ominaisuuksia sisältävä XL2720Z osoittaa, miten vakavasti suhtaudumme pelaamiseen, ja miten laadukkaita tuotteita voimme pelaajille tarjota”, kehuu BenQ:n Suomen maajohtaja Lisa Salonen.

”Liikkuvan kuvan laatua parantava Motion Blur Reduction on uusi ominaisuus pelinäytöissä ja tekee pelikokemuksesta aiempaa nautinnollisemman. Pelaajat huomaavat selkeän eron kuvanlaadun selkeydessä ja sujuvuudessa.”

Tähän perään vähän lyhenneltyä valmistajan tuotekehua:

XL2720Z on maailman ensimmäinen Motion Blur Reduction -teknologiaa hyödyntävä pelinäyttö. Motion Blur Reductionin suunnittelussa on huomioitu näytön resoluutio, vasteaika ja virkistystaajuus sekä se, miten nämä kolme keskeistä pelikokemukseen vaikuttavaa ominaisuutta voivat yhdessä luoda visuaalisesti virheettömän ja terävän pelikokemuksen.

Pelaajat olivat vuosien ajan haluttomia vaihtamaan vanhanaikaisista CRT-näytöistä nykyaikaisempiin näyttöihin, koska he olivat huolissaan heikentyneistä vasteajoista ja pikselien värimuutoksista. Nopeavauhtisissa FPS-peleissä nämä pieneltä kuulostavat puutteet voivat merkitä eroa voiton ja tappion välillä. Motion Blur Reduction antaa pelaajille täydellisen onnistumisen mahdollistavan reaktioaikaedun ja entistä paremman kuvanlaadun sekä harjoitteluun että toisia pelaajia vastaan käytäviin kamppailuihin. Selkeämmän ja terävämmän kuvanlaadun tarjoava uutuusteknologia tukee useita eri resoluutioita ja virkistystaajuuksia.

Tavalliset tietokonenäytöt altistavat käyttäjän sinisille valosäteille, jotka rasittavat silmiä sekä aiheuttavat päänsärkyä ja unihäiriöitä. XL2720Z:n myötä ensimmäistä kertaa esiteltävä Low Blue Light -teknologian avulla käyttäjä voi säätää sinisen valon tason alhaiseksi, minkä ansiosta he jaksavat viettää pelin parissa useita tunteja. Silmien väsymistä vähentää myös Gaming-Comfort Flicker-free -teknologia, joka estää taustavalon välkkymisen kaikilla kirkkaustasoilla ja varmistaa, etteivät jopa 8-12 tuntia näytön ääressä istuvan pelaajan silmät rasitu pitkien pelisessioiden aikana.

BenQ XL2720Z tulee kauppoihin helmikuussa 499 euron suositushintaan.

Lisätietoja: http://www.benq.com/

Lisää aiheesta

Asus PG221 – pelaajan laajakuvanäyttö 

Keskustelu

@11
Sama homma, kuuluu samaan luokkaan kuin äänipuolella kaverit jotka pitää legopalikkojen päällä kaiutinjohtoja, joista on maksanut enemmän kuin keskiverto surround kokonaisuus maksaa.

Monesti sitä ihmettelee mutta samalla on onnellinen kun ei huomaa moisia huolia

Metrinpäästä FullHD näyttöä? Samaa etäisyyttä suositellaan 50″ Ultra HD telkkarille.

Itse tuijottanut metrin päästä korkeampaa resoluutiota.

@3 ”Itsellä silmiä rasittaa eniten liian kirkas kuva.”

Jep, oman NECin olen laittanut ECO tilaan jotta kirkkaus ei polttaisi silmiä.

@11 Olen sun kanssa samassa veneessä.
Kunnon rento takanoja niin tulee sen verran etäisyyttä monitoriin et ei oo ollu antialiasingille tarvetta. Mitä nyt joskus sen 2x heittää et tulee MIEHEKKÄÄMPI olo. Ja sama 27 tuumaa ja ”vain” FullHD täälläkin iloisesti käytössä.

Tällä minäkin varmaan pärjäisin Bäfässä ja pääshotteja satelisi. Vaikea se on perusnäytöllä pärjätä.

TN-paneeli huono valinta ja resoluutio liian pieni tuon hintaiselle näytölle.

@14 Itsekään en erota sahalaitoja, vaikka katsoisin 23″ 1080p näyttöä n. 30cm päästä (oikeastaan näyttö ei ole ikinä ollut kauempaa työpöydälläni) ilman antialiasingia (en käytä ikinä) silmälasien kanssa, joten olemme molemmat ilmeisesti sokeita… tai sitten meitä ei vaivaa ADHD, OCD tai ES.

@12
Siinä tapauksessa olen erittäin iloinen sokeudestani. Onneksi se ei muuten tunnu pelaamista häiritsevän…

Mutta vakavasti ottaen itse katson näyttöä yleensä reilun metrin päästä, mikä on aika tarkalleen se etäisyys, jolta normaalinäköinen ihminen ei enää fyysisesti kykene 27″ fullHD näytöstä erottamaan niitä pikkelssejä toisistaan, eli myöskään sahalaidat ei vaivaa

Vinkkinä vielä, että 24″ näytölle tämä etäisyys on hiukan vajaa metri, eli ehkä ne sahalaidat saisi häivytettyä ihan ilman kallita überHD-näyttöjä ja tuplanäyttiksiäkin? Ja silmätkin kiittää pitkässä juoksussa.

t: sokea

@11 se että sinä olet sokea etkä näe sahalaitoja, ei tarkoita että muut eivät niitä näe tai niistä häiriinny. Itse vedän AA:t aina tappiin 24″ näytöllä fullHD resolla, koska muuten sahalaidat häiritsee.

Pakko kysyä näiltä visuaalihifistelijöiltä, miten jäätävän kokoisia mööpeleitä ne teidän näyttönne sitten ovat tai kuinka läheltä te niitä tuijotatte, koska itse en enää tästä 27″ FullHD näytöstäni kyllä erota ainuttakaan sahalaitaa normaalilta katseluetäisyydeltä. AA:ta käytän vain, jos peli pyörii muutenkin niin sulavasti, ettei sen lisääminen laske fps:ää. Muuten ominaisuudelle ei ole mitään tarvetta.

Tuo PWM on rasittava. Siinä nyt mitään uutta piäisi olla. ULMB kanssa pakollinen.

Kertoisivat ennemmin milloin tulevat ensimmäiset littunäytöt jotka pääsevät halvimpien mahdollisten kuvaputkien katselukulmiin ja kontrastiin.
A-TW suotimellinen IPS pääsisi hyvään katselukulmavakauteen mutta koska surkeimmatkin paskat myy niin sitäkään ei IPS-näytöissä käytetä.
Eikä siinäkään ole mitään uutta että taustavalon PWM-taajuus on niin korkea että ihmisen silmä ei sitä huomaa.

Parantaisi huomattavasti laitteiden tekniikan tasoa jos kaikki huijarimarkkinoijat rahdattaisiin johonkin kaukaiselle pikkusaarelle ja sinne tiputettaisiin ydinpommi, ja pari lisää varmistukseksi.
Nyt samaa paskaa myydään uudestaan ja uudestaan.
Kuluttajan ja lantakärpäsen ero on se että jälkimmäinen sentään vaatii tuoretta paskaa!

@5 g-sync versio samasta aihiosta on mallimerkiltään XL2720G.

Ja siinä asuksen rog näytössä on vielä 120Hz paneeli :P

@6

Jos 1920×1080-reso on riittävä, mihin niitä lisäätuumia sitten oikein tarvitaan? 23″ ajaa täysin saman asian.

Kun tuumakoko kasvaa, pitää resonkin kasvaa.

Ja kuinka vitun vaikeaa muka on tehdä isohertzisiä näyttöjä kunnon paneelilla ainaisen TN-paskan sijaan?

[email protected] mitä järkee olis 2560×1440 120/144hz näytös ku ei edes koneet oikee suoriudu 1920×1080 120/144hz pyörittämisestä esim battlefieldeis jne :D

Ei edes G-sync moduulia?

Asuksen ROG näyttö isommalla resolla ja ilman ”low blue light” sama. 899$ hintaan. 6mm reunukset. G-sync.

Näyttäsi ihan ok paketille. Toivottavasti säädöt on riittävät. Itsellä silmiä rasittaa eniten liian kirkas kuva. Kokeilin Asuksen 144Hz panelia ja kirkkaus melkein säädöt nollissa (niin että värit vielä toistuvat suht ok) näyttö oli vielä aivan liian kirkas.

Näytä kaikki kommentit

Resoluutiosta ei mainittu mitään, joten pelkäsin pahinta. Ja nyt tiedän miksi ei mainittu.

500 euroa FullHD-näytöstä? Saahan sitä pyytää…

Muropaketin uusimmat