UUSIMMAT

BenQin 27-tuumaisessa pelinäytössä on sisäänrakennettu huijausmoodi

29.01.2015 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Tekniikkavalmistaja BenQ tuo kauppoihin näkemyksensä seuraavan sukupolven pelinäytöstä. 27-tuumainen RL2755HM on suunniteltu  eritoten konsoli-  ja  tietokonepelaamiseen.  Valmistajan mukaan näytön suunnittelussa on panostettu aivan erityisesti pelaajien tarpeisiin.

Valmistajan hypeä lainaten,

”… Motion  Blur  Reduction-  ja  Black  eQualizer  -tekniikat  takaavat  ennennäkemättömän  tarkkuuden  ja  realistisen  värintoiston.  Low  Blue  Light-  ja  Flicker-free-tekniikat taas ehkäisevät silmien väsymistä ja päänsärkyä. Vain  1  millisekunnin  vasteaika  (gray-to-gray)  takaa salamannopeuden ja joustavuuden vaativimmissakin peleissä.”

Erikoisesti näytössä on mukana jo huijaamiseltakin kuulostava ominaisuus, josta varmasti etenkin netissä moninpelaajat ”kiittävät”:

”Viholliset eivät  myöskään  enää  pääse  vaanimaan  varjoissa.  BenQ:n  kehittämä  Black  eQualizer  -tekniikka  helpottaa  näytön  tummien  alueiden  yksityiskohtien  erottamista  ilman,  että  muut  alueet  ylivalottuvat.”

Näytössä on myös erityinen Fighting Mode –tila, jossa värikalibroinnin erityisasetukset tuovat ”lisäpotkua toimintapeleihin”. Näyttövalikosta  on  valittavissa  20  erilaista  Color  Vibrance  -tasoa  oman  pelityylin  ja  pelin mukaan. Flicker-free-tekniikka puolestaan parantaa  käyttömukavuutta  ja  keskittymistä tuottamalla kirkkaudesta riippumatta rauhallisen kuvan ilman välkkymistä.

Pelaajien muita tarpeita on ajateltu näytön jalustassa olevalla peliohjaimen säilytyspinnalla sekä kuulokekoukulla.

Näytössä on kaksi HDMI-liitäntää ja se tukee enimmillään HD-tasoista 1920×1080-tarkkuutta.

RL2755HM tulee kauppoihin helmikuussa 2015 320  euron suositushintaan.

Lisätietoja: http://gaming.benq.com/

Lisää aiheesta

ASUS panostaa raskaaseen pelirautaan: uusi 4K-näyttö ja tiukkaan pakattu peli-PC 

Asus PG221 – pelaajan laajakuvanäyttö 

BenQ julkaisee uuden pelinäytön, kehuu huikeaksi 

Keskustelu

60hz ja ”pelinäyttö” hahhah, markkinamiehet on hauskoja sällejä

Ihmettelin itsekkin kun ei tuntunut löytyvän mitään tietoa mitä hZ tukee. Alle 120 jos on niin ihan en edes ajattele tätä mitenkään pelinäytöksi. Gsync on toinen mikä puuttuu.

Itsellä Benq XL2411 120hz näyttö ja valmisasetukset, oisko ollut Cs pelaaja Forest jotkut säädöt. Tosiaan, mikään ei ole ylivalottunut ja ”pimeissä” paikoissa näkee selkeästi jos jotain ylimääräistä.

320e perus 27″ näytöstä? Ei jatkoon.

1080p taitaa kuitenkin olla vielä se ylivoimaisesti suosituin resoluutio pelaamisessa. Toisaalta kukaan kuvanlaatua arvostava ei ostaisi tuolla resolla olevaa 27″ näyttöä. 4K taas on vähän siinä ja siinä onko mitään järkeä, koska harvalla on rautaa jolla pyörittää pelejä 4K-resolla 60fps.

Mitä tulee tähän tuoteuutisen näyttöön, niin resoluutiota enemmän minua ihmetyttää hintalappu. Kyseessä on TN-kurapaneelilla varustettu ylihintainen näyttö, jossa on aivan rupuresoluutio kokoon nähden. CS-pelaamiseenkin löytyy paljon parempia näyttöjä ja tässä BenQ:ssa ei ole sen enempää 144hz virkistystaajuttaa kuin G-Syncciä. Joten on kyllä surkea näyttö tuohon hintaan.

Ja PS. nuo näytöt on muuten tarkoitettu pääosin CS -kilpapelaamiseen. Tuo resoluutio riittää pyörittämään kyseistä peliä riittävillä FPS:llä että ominaisuuksista saadaan kaikki irti virkistustaajuuden kärsimättä.

Itsellä Eizon näyttö josta löytyy samantyyppinen ominaisuus paremmin toteutettuna ja laadukkaammalla paneelilla.

Onhan tuo tietty kätevä, mutta ei se ihan huijaamiseksi mene. Jokainen voi väriprofiilejaan säätämällä päästä aika lähelle samaa tulosta ihan millä näytöllä tahansa.

Motion blur -vähennys tekniikoita löytyy myös tästä Eizon näytöstä ja niistä on kyllä ollut enempi hyötyä pelikäytössä.

”Ja eikös nämä samat ominaisuudet löydy aivan jokaisesta benqun pelinäytöstä.”

Ehkä. Ei hajua. Silmäänpistävämpää on se, että tuota ominaisuutta alleviivataan laitteen myyntivalttina.

-jok

@4 Jotta pelien pyörittämiseen sulavasti ei tarvita ihan uusinta rautaa? Isommasta resoluutiostahan on muutoinkin eniten iloa työpöytä, kuvankäsittely yms. staattisen kuvan käytössä.

”Pitää kato saada klikkejä näihin tuotemainoksiin, joita on nyt alkanut puskemaan oikein urakalla.”

Laiteuutisissa on vähän hankalahko pitää tasapainoa valmistajan hypetekstin ja oman tekstin välillä. Kun tuotekuvaukset ovat mitä ovat, niin laitan aina pahimman tekstin selväksi lainaukseksi.

En nyt tiedä tuosta ”oikein urakalla” -lausumasta?

https://muropaketti.com/pelit/ajankohtaista/arkisto-2015-1

Laiteuutiset kiinnostavat lukijoita, mutta ei niitä nyt mitenkään mahdottomasti, saati urakalla tuolla minusta ole?

”Miksi noin alhainen tarkkuus 27” näytössä?”

Sitä kummastelin itsekin. 4K olisi edistynyttä nykypäivää, mutta tässä lie ajateltu enemmän nimenomaan konsolipelaajia ja niitä PC-pelaajia, jotka eivät ole vielä tekemässä loikkaa HD-resojen yläpuolelle.

-jok

Pitää kato saada klikkejä näihin tuotemainoksiin, joita on nyt alkanut puskemaan oikein urakalla.

juu, tuo mustan tason säätäminen lennosta on ollut jo hyvän tovin benqun vakiovaruste…

Johan on lennokasta otsikointia taas vaihteeksi. Ja eikös nämä samat ominaisuudet löydy aivan jokaisesta benqun pelinäytöstä.

Muropaketin uusimmat