UUSIMMAT

Bethesda: Fallout on meidän. Interplay: Eikä ole.

25.01.2011 12:40 | Jukka O. Kauppinen

Bethesdan ja Interplayn kahina Fallout-sarjan oikeuksista muuttuu aina vaan kauheammaksi, eikä paluuta rauhan tielle taida enää löytyä oikeussalien ulkopuolella. Vaikka riita on ollut tähänkin mennessä sekava, niin näemmä se vain jatkaa kulminoitumistaan.

Bethesda ehätti näet äskettäin väittämään käsi Raamatulla, että ”Fallout on meidän. Me omistamme sen. Me omistamme kaiken mikä liittyy Falloutiin.”

Mutta Interplay löi vastapallon.

”Me myimme Falloutin Bethesdalle rahaa ja Fallout MMO:n lisenssiä vastaan.”

”Jos Bethesda ei anna meidän tehdä Fallout MMO:ta, niin lisenssin myynti peruuntuu ja he voivat tehdä enää vain yhden Fallout-pelin.”

Ohoh.

Interplayn alkuperäisessä myyntisopimuksessa oli näet pienenpienenä detaljina lisenssi, jonka mukaan Bethesda osti oikeudet tehdä kolme Fallout-peliä ja niiden lisärit.

”He ovat nyt tehneet Fallout 3:n ja Fallout: New Vegasin. Eli he voivat tehdä enää vain yhden Falloutin, jos oikeus päättää peruuttaa Falloutin oikeuksien myynnin Bethesdalle.”

Tällä hetkellä on mahdotonta sanoa kumpi on rikkonut kauppa- ja lisenssisopimusta. Oikeus päättänee.

Lähde: Bethesda: ”We own the rights to the Fallout MMO”

Lisää aiheesta

Bethesdan ja Interplay sota Fallout-sarjan oikeuksista jatkuu

Interplay väittää: Bethesda ei koskaan halunnut Fallout MMO:ta 

Interplay ja Bethesda sotivat Fallouteista

Lue myös

Ghostbusters: City of Slime on limainen moninpeli

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

IL-2 Cliffs of Doverin keräilyversio sittenkin kauppoihin

Domen arvosteluviikko 3/2011: Enslaved Pigsy’s DLC, LittleBigPlanet 2, Marvel Super Hero Squad ja Need For Speed: Hot Pursuit

Keskustelu

Voi voi interplayta…. ihan kuin fallout nimi bethesdaa pysäyttäisi tai mikään lisenssi. Jos vastaan tulee lakimuuri niin simsalapim, pelin nimeksi muuttuukin WallOut ja kone pyörii eteenpäin.

Eivät myisi niitä lisenssejään eteenpäin jos noin kiukututtaa. Kyllä FO on selkeästi bethesdan nyt. Alkuperäiset FO:t ja bethesdan ovat kuin eri pelejä.

@4 Itseasiassa Interplay sai käsittääkseni rahat kasaan mutta Bethesda ei katsonut että pelkkä ideointi, pelimoottorin hommaus yms. laskettaisiin pelin kehittämiseksi.

Enivei saisi Interplay tehdä tuon Fallout MMO:n, Fallen Earth tyylinen Fallout SPECIAL systeemillä maistuisi aikas makealta.

Sekaannusta aiheuttaa myös se, että jokaisella peliyhtiöllä tuntuu olevan omat käsityksensä määräaikojen umpeutumisesta ja siitä ovatko tarvittavat rahat kasassa.

Kaikesta huolimatta tuntuu hieman tuhoon tuomitulta idealta tuo Fallout MMO. Enemmän kiinnostaisi saada siihen varsinaiseen Falloutiin lopultakin jo edes jonkinnäköinen co-op.

1. Tuo ja sitten niillä piti olla rahaa tietty summa sijoittajilta. Kehittelyn ne kait aloitti, mutta rahaa eivät saaneet tarpeeksi. Tuon muistan vielä ”varmaksi”. Se joka menee hiukan mutulla on se, että mielestäni interplay sai rahat kasaan mutta myöhässä. Kyseisestä syytä bethesda katsoo, että lisenssi on nyt niiden. Piste.

Hervie nyt luonnollisesti on eri mieltä asiasta. En ole myöskään ihan varma, että pitikö kehityksessä olla jossain tietyssä vaiheessa, että se lasketaan kehittelyksi, mutta nimenomaan tuo sijoitusrahaston kasaamiseen liittyen tuo lisenssi raukesi. Tai ei rauennut…

Sais interplay naputtaa yhden descent pelin ennemin, kun mitään fallout MMOta eikö tuolla massiivimoninpeli alalla ala olemaan jo kova kilpailu ja ekan descentin tyylisiä pelejä ei oo näht suurilla markkinoilla sitten tokan descentin :) ja se jos joku oli mahottoman hyvä peli.

elikkäs kummankin firman pienellä kirjotetut kumoaa toisensa milloinka peli ei kuulu kenellekkään, ja siitäkös bobby saakin idean kaapata pelin activisionille ja rupee tekemään call of new rebublick falloutteja.

Eikös tuossa ole vielä selainen detailji, että Interplayn piti aloittaa Fallout MMO:n kehittely tietyn ajan sisällä jonka Bethesda katsoo umpeutuneen ja tämän perusteella Bethesda katsoo omistavansa kaiken Falloutteihin liittyvän

Muropaketin uusimmat