Uusimmat

Bethesda osti Falloutin oikeudet

13.04.2007 08:42 Miikka Lehtonen

Mutanttien ja synkän tulevaisuuden ystävät, toivo elää edelleen. Kaikkien aikojen parhaisiin roolipelisarjoihin kuuluva Fallout sai juuri tuntuvan annoksen vitamiineja, kun Oblivion-jätti Bethesda osti sarjan oikeudet.

Bethesda on ilmoittanut amerikan arvopaperikauppaa valvovalle Securities and Exchange Commissionille ostaneensa täydet oikeudet Fallout-sarjaan ja kaikki siihen liittyvät immateriaalioikeudet Interplaylta 5,75 miljoonan taalan hintaan.

Kauppa kääntää firmojen aiemman sopimuksen päälaelleen, sillä Bethesda valmisti tähän saakka Fallout 3 -peliä vain lisenssinhaltijan suostumuksella. Nyt Bethesdalla on vapaat kädet jatkaa pelisarjaa vaikka maailman tappiin saakka, kun taas Interplay joutuu hyväksyttämään oman, työn alla olevan Fallout-massiivimoninpelinsä Bethesdalla.

Mikäli massiivimoninpeli joskus näkee päivänvalon, eikä kaadu Interplayn suunnittelupöydälle, Bethesda kuittaa 12% sen tuotosta.

Mitä uutinen sitten tarkoittaa käytännössä pelaajille? Ei välttämättä mitään, mutta Fallout-sarjan tilanne ei ainakaan heikentynyt. Olemattomiin kutistuneella Interplaylla tuskin olisi ollut resursseja hyödyntää lisenssiä kovinkaan mallikkaasti, toisin kuin Oblivionin aallon harjalla ratsastavalla Bethesdalla.

Lisenssin ostaminen antaa myös merkkejä siitä, että firmalla on kiinnostusta hyödyntää sitä jatkossa enemmänkin.

Vieläkö Fallout kiinnostaa?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat