Bethesda päätti sitten haastaa Minecraft-Mojangin

27.09.2011 21:01 | Jukka O. Kauppinen

Sarjassamme pelialan ääliömäisyydet. Amerikkalainen Bethesda Softworks / Zenimax lähestyi jonkin aikaa sitten ruotsalaista indie-pelitalo Mojangia vaatien, että firman täytyy vaihtaa työstämänsä Scrolls-pelin nimi. Se on kun liian samankaltainen The Elder Scrolls -pelisarjan kanssa.

Minecrafteistä tunnetun Mojangin oli vähän vaikea ottaa vaatimusta todesta, joten hän tarjosi tilannetta selvitettäväksi vaikkapa Quake-matsilla.

Mutta ei. Bethesdan huumorintaju ei riittänyt, vaan firman lakimiehet ovat oikein tosissaan kaivaneet yhteneväisyyksiä pelien väliltä. Scrollsin trailerissa näkyvät vuoret esimerksi ovat ongelma, koska myös Skyrimissä on vuoria. Öhöm.

”On naurettavaa kuvitella, että meidän pelimme voitaisiin sekoittaa heidän realistisilla grafiikoilla kuvattuun FPS-roolipeliinsä”, Mojangin pääjehu Notch hämmästelee.

”Pahimmillaan me joudumme vaihtamaanp elin nimen.”

Lähde: Mojang: ’Really Silly’ Bethesda Scrolls Case Heads To Court

Lisää aiheesta

Bethesda haastaa Minecraftin tekijän oikeuteen

Notch haastoi Bethesdan Quake-välienselvittelyyn

Lue myös

Digital Combat Simulator: A-10C Warthog (PC)

Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 2: Top Gear -komiikkaa autopelissä

Islands of Wakfu (Xbox 360)

Might & Magic Heroes VI – tuottaja kuulustelussa

Keskustelu

asiallista ragea lähetetty bethesdan postilootaan. Heräisivät pahvit.

No eihän se tietenkään lakimiehille käyny. Tiettyä ”konsultointi” julistetta lainatakseni
”if you´re not a part of the solution, there´s good money to be made in prolonging the problem”.

Taidanpa jättää Skyrimin kypsymään alelaaria varten tästä hyvästä.

Pakko huomauttaa että notchkin kehotti kaikkia olemaan boikotoimatta Skyrimia tämän takia, aikoo myös olla yksi niistä jotka marraskuussa sitä tulevat pelaamaan :P Lakimiesten perseilyä tämä, tuskin pelin varsinaisella kehitystiimillä tämän kanssa on mitään tekemistä. Vaikka onhan siinä se pointti että vähän kyseenalaista tukea tuollaisia toimia harrastavaa lafkaa. Harmi, tähän selkkaukseen asti ollut Bethesdasta aina todella hyvä kuva..

Jos nyt jostain vielä pitää itkeä;
”Minecrafteistä tunnetun Mojangin oli vähän vaikea ottaa vaatimusta todesta, joten hän tarjosi tilannetta selvitettäväksi vaikkapa Quake-matsilla.”
Ei Mojang ole kukaan yksittäinen henkilö ;)

vaikken bethesdasta pahemmin välitäkkään, niin vielä vähemmän mojangista! peukkuja, bethy!

Hah, jos ymmärsin oikein, niin oikeutta käydään Ruotsin maaperällä, eli eiköhän tähän hommaan saada jotain tolkkua. Eivät tainneet Bethesdan lakimiehet tajuta, että täällä homma ei ehkä toimi ihan niin kuin siellä kotojenkkilän oikeussirkuksessa.

Huhhuh, nyt tulee kyllä mieli jättää Skyrim ostamatta.

Onneksi kaupan hyllyille ilmestyy loppuvuoden aikana herkkuja Dark Soulsista Uncharted kolmoseen, joten Skyrim saa omalta osaltani jäädä toistaiseksi ostamatta.

Notch meinasi antaa heille Scrolls nimen reilunpelin hengessä nopeasti ja ilman että Bethesda menettäisi naamaa, mutta he kieltäytyivät. Aika tyhmää. On kuitenkin päivän selvää että ID softwaren omistava Bethesda olisi saanut helposti käyttöönsä parhaat quake-pelaajat ja voittanut tuon matsin.

Meinasin että voisin ostaa Skyrimin julkaisun aikoihin jos sen saamat arvosanat ovat hyvät, mutta taidankin odottaa vielä pari vuotta alennusta. En halua tukea firmaa jolla on tuollainen asenne toisia pelintekijöitä kohtaan.

1. Sama. Tämän rinnalla nuo perus nimikiistatkin alkaa tuntumaan järkeviltä…

Muropaketin uusimmat