UUSIMMAT

Bethesda pyysi tuomaria salaamaan MMO-kehityksensä

21.01.2010 10:30 | Miikka Lehtonen

Amerikkalainen softajätti Bethesda on viime vuosina saanut mainetta erinomaisilla roolipeleillään. Oblivion ja Fallout 3 olivat kovaa valuuttaa vuoden peleistäkin puhuttaessa, mutta molemmat olivat tiukkoja yksinpelejä. Huhut kehitteillä olevasta MMO:sta näyttävät olevan totta, mutta Bethesda on valmis meneään vaikka oikeuden eteen salatakseen sen.

Fallout 3:a innokkaasti fanittava Duck & Cover -fanisaitti on saanut käsiinsä asiakirjoja, joiden mukaan Bethesda on pyytänyt amerikkalaista tuomioistuinta salaamaan heidän kehittämänsä MMO-pelin ja siihen liittyvät asiakirjat. Omituiselta kuulostavaan tempaukseen löytyy loogiset perustelut, sillä Bethesdan emoyhtiö on julkinen osakeyhtiö ja täten kilpailijat voivat päästä käsiksi yllättävän tarkkoihin tietoihin heidän MMO-divisioonansa touhuista.

Duck & Coverin tietojen mukaan Bethesda on upottanut MMO-pelinsä kehitykseen ”kymmeniä ja kymmeniä miljoonia taaloja”, sekä kiinnittänyt projektiin satoja työntekijöitä. Nettiin vuotaneiden tietojen perusteella kyseessä on Elder Scrolls -maailmaan sijoittuva, World of Warcraft -henkinen peli, joka tapahtuisi 200 vuotta Oblivionin jälkeen.

Tiettävästi projekti on jo sangen pitkällä, sillä alkuperäisten suunnitelmien mukaan sen olisi pitänyt ilmestyä jo viime vuonna. Lieko sitten tullut vastaan yllättäviä ongelmia.

Lähde: Duck & Cover

Lisää aiheesta

Palaset loksahtelevat paikoilleen – Elder Scrolls -morppi vihdoin työn alla?

Huhupartio: Oblivionin jatko-osa varmistui?

The Elder Scrolls IV: Oblivion (360, pc)

Lue myös

Arvostelu: Divinity 2: Ego Draconis (Xbox 360)

Avatar floppasi ja muutti Ubisoftin strategiaa

Pelaa Haloa, auta haitilaisia