Bethesda valmistelee uutta mobiilipeliä ja tutkii open world -pelien mahdollisuuksia

20.02.2017 17:00 | Muropaketin toimitus

Bethesdan Todd Howard on paljastanut haastattelussa, että studio valmistelee toista mobiilipeliään. Pelisuunnittelija kertoo myös kehittäjien pohtivan, kuinka uudistaa tarinankerrontaa open world -peleissä.

Bethesda julkaisi vuonna 2015 ensimmäisen mobiilipelinsä Fallout Shelter, ja nyt studion vastaava tuottaja Todd Howard on vahvistanut seuraavan mobiilipelin olevan tuloillaan.

”Meillä on toinen mobiilipeliprojekti, jota olemme pohtineet jo jonkin aikaa”, Howard kertoo GameSpotin mukaan.

Fallout 4:n (2015) ja The Elder Scrolls V: Skyrimin (2011) ohjaajana tunnettu Howard kertoo, että Fallout Shelterin suosio yllätti kehittäjät täysin. Hänen mukaansa ilmaispelattavalla pelillä on yhä ”melko aktiivinen pelaajakunta”, ja sen kerrotaan myös tuottaneen miljoonia dollareita mikromaksujen muodossa.

Myös Fallout 4 ja Skyrim ovat pysyneet suosittuina, ja Howardin mukaan peleillä on yhä päivittäin miljoonia pelaajia. GameSpot kertoo myös, että Bethesda on vahvistanut The Elder Scrolls VI:n olevan kehityksessä, mutta sen julkaisuun tulee kulumaan vielä aikaa.

Howardin mukaan Bethesda Game Studios pohtiikin nyt tarinankerronnan uudistamista avoimessa pelimaailmassa. Hänen mukaansa Skyrim tarjosi pelaajalle enemmän vapautta, mutta Fallout 4 kertoi vahvemman tarinan.

”Kuinka kerromme paremman tarinan avoimessa pelimaailmassa?”, Howard pohtii. Hänen mukaansa studiolla on uusia ideoita, joita he tulevat kokeilemaan tulevaisuudessa.

Fallout 4
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat