Bioshock-elokuva pistettiin jäihin

28.04.2009 17:29 | Miikka Lehtonen

Bioshock-pelielokuvaa on monilla tahoilla odotettu innokkaasti, eikä syyttä. Nimekäs taustavaikuttajien joukko ja korkea budjetti antoivat toivoa siitä, että nyt oltaisiin oltu tekemässä kunnollista elokuvaa. Valitettavasti budjetti taisi olla hieman turhankin korkea, sillä kustannusyhtiö pisti hommalle stopin.

Muun muassa mainio Giant Bomb -pelisaitti kertoo Variety-lehden uutisesta, jonka mukaan Bioshock-elokuva on tällä hetkellä vastatuulessa. Gore Verbinskin ohjaama elokuva oli esituotantovaiheessa, kun Universal Studio heitti jarrut päälle. Syynä oli elokuvan budjetti, jonka oli arvioitu nousevan 160 miljoonaan taalaan. Vaikka tällä luvulla ei päästä lähellekään Hollywoodin kalliimpien elokuvien listan kärkisijoja, Bioshock on leffanimikkeenä huomattavasti tuntemattomampi kuin kärkisijoilla komeilevat Spider-Manit, X-Menit, Pirates of the Caribbeanit ja Quantum of Solacet.

Elokuvaa ei ole vielä peruttu pysyvästi, vaan sekä Verbinski että Universal etsivät ratkaisuja ongelmiin. Yksi mahdollisuus on elokuvan tuottaminen ulkomailla, jolloin erilaiset porsaanreiät verolainsäädännössä auttaisivat kattamaan osan kuluista sekä mahdollisesti säästämään halvemman työvoiman ja materiaalin muodossa. Toivottavasti Bioshockille ei käy kuten Halo-elokuvalle, joka tiettävästi kyykkäsi myös korkean budjettinsa alle.

Lisää aiheesta

Ohjaaja valitsi Bioshockin Pirates of the Caribbeanin sijaan

BioShockista elokuva, MMO?

Bioshock valkokankaalle suuren budjetin ja nimimiesten tahdittamana

Bioshock (PC, 360)

Lue myös

Arvostelu: Buzz: Suomen neropatti (PSP, PS2, PS3)

Haluatko Battlefield Heroesin beta-avaimen?