Uusimmat

BioShock Infiniten meemiksi noussut tanssiva patonkipoika sai selityksen

13.02.2022 21:31 Muropaketin toimitus

BioShock Infiniten kehittäjä on viimein ottanut kantaa yhteen pelistä nousseeseen meemiin.

Peliin jälkeenpäin julkaistussa Burial at Sea -laajennuksessa pelaajat vierailevat hetkellisesti Pariisissa, jossa erään tolpan ympärillä tanssahteleva poika valtavan patongin kanssa herätti hilpeyttä jo julkaisuhetkenä. Sittemmin kohtaus nousi nopeasti meemiksi.

Nyt kohtauksen luonut Gwen Frey on paljastanut syyn tanssahtelevan patonkipojan taustalla, mikä liittyy pelinkehityksen monimutkaisiin koukeroihin.

Frey kertoo twiitissään, kuinka pelissä ollut Pariisi oli kehitysvaiheessa jäämässä hyvin autioksi, joten hän halusi tuoda kaduille hieman eloa. Kehitysbudjetti oli kuitenkin niin pieni, ettei studiolla ollut varaa animoida tätä varten tekoälyllistä hahmoa, joten Frey joutui turvautumaan jo aiemmin purkitettuihin animaatioihin. Tällainen löytyi pelissä jo aiemmin olleessa tanssikohtauksesta, mutta siinä olleita aikuisia ei voinut muuttaa lapsiksi ilman näkyviä visuaalisia ongelmia, joten Frey päätti korvata toisen hahmon tanssiparin… patongilla.

”Ajattelin, että jos joku kysyy pojasta, sanon vain että leipähän on hyvää, eikö vain? En ajatellut asiaa sen enempää, mutta voi pojat, tästä muodostui kaikkein viraalein asia, jonka olen koskaan luonut”, Frey totesi.