Bioware jatkaa tähdissä: Star Wars: The Old Republic

22.10.2008 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Kas näin! Yhdysvaltalainen roolipelimaailman kirkkahin tähti BioWare, pelitalo vailla vertaa, paljasti pitkään arvuutellun mysteeriprojektinsa. Ja monien arvaukset osuivat oikeaan: Tähtien sotaahan sieltä tulee. Ei kuitenkaan Knights of the Old Republic III:sta, vaan ihan vain The Old Republic.

Myös arvailut BioWaren suuntaamisesta massiivimoninpelien maailmaan osuivat oikeaan, sillä Star Wars: The Old Republic on PC:lle julkaistava verkkoseikkailu.

Peli sijoittuu Tähtien sota -saagan varhaisempaan ajanjakson, vanhan kunnon tasavallan aikakauteen, kun miehet olivat vielä miehiä, avaruusalukset tehty puusta ja jeditkin elivät keskuudessamme.

Pelaaja voi aloittaa matkansa galaksissa jedihahmona, sithinä tai monena muuna hahmoluokkana. Luvassa on voiman kirkkaampaa ja pimeämpää puolta, virtuaalisen elämän rakentamista, taisteluja, seikkailuja ja tietysti ”dynaamista Star Wars -taistelua”.

Tarkemmat pelidetaljit jäivät vielä hämärän peittoon mutta lisää tietoa on luvassa hiljalleen. Julkaisuaikaa ei kerrottu.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla – ja vähän jännityksellä. Tämä kun ei ole ainoa Star Wars -nettiseikkailu, vaan myös Star Wars Galaxies kituuttaa ilmeisesti hiljalleen netin uumenissa. Verantin luoma nettiseikkailu kuitenkin on jäänyt vain haileaksi varjoksi muiden morppien seurassa, vaikka ilmeisesti peli on kohentunut jonkin verran jokusen vuoden takaisesta aallonpohjastaan. BioWaren tuntien The Old Republic tulee kuitenkin saamaan aikamoisen pelaajaryöpsähdyksen alkuvaiheessa, oli peli millainen tahansa.

BioWare on vuonna 1995 perustettu roolipeleihin erikoistunut pelistudio, joka toimii nykyään Electronic Artsin hellässä suojeluksessa. BioWaren viimeisimmät julkaistut pelit Mass Effect (PC, Xbox 360) ja Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood (DS) ovat saaneet pelaajilta ja kriitikoilta suitsutusta. Mass Effect lienee syypää harvinaisen monen Xbox 360 -konsolin myyntiin. BioWaren aiempia pelejä ovat muun muassa Baldur’s Gatet, Neverwinter Nights ja Jade Empire.

Lisätietoja: http://www.starwarstheoldrepublic.com/

Lisää aiheesta

Bioware ja Pandemic assimiloitu – EA röyhtäisi tyytyväisenä

Bioware kehittää massiivimoninpeliä

Bioware työstää jatko-osaa Jade Empirelle?

BioWaren Dragon Age -roolipeli myös konsoleille

Jade Empire (PC)

Jade Empire (Xbox)

Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (pc, Xbox)

LucasArts ja BioWare pistävät kimpsut yhteen ja tekevät jonkin pelin

Mass Effect (360)

Mass Effect (PC)

Tällainen on Biowaren tuleva Sonic-roolipeli – katso kuvat

Lue myös

Alan Wake – katso upouusi traileri ja kuvat!

Arvostelu: Hellboy: The Science of Evil (PS3, 360)

Mila Kunis – maagia kerrakseen

Bioware jatkaa tähdissä: Star Wars: The Old Republic

Muropaketin uusimmat