Black Islen D&D-klassikko Icewind Dale on jo ennakkotilattavissa

02.09.2014 16:45 Jukka O. Kauppinen

Noin puolitoista vuosikymmentä sitten Dungeons & Dragons oli aika kovassa huudossa. Erinomaiset D&D/AD&D-roolipeleihin pohjautuvat Baldur’s Gatet ja muut aikansa klassikot viihdyttivät pelaajia oikein kunnolla. Yksi näiden pelien rakkaista sisarista oli Baldureissakin käytetyllä Infinity Engine –pelimoottorilla toteutettu Icewind Dale.

Beamdog-studio on nyttemmin tehnyt Enhanced-uuspainokset molemmista Baldureista – ja nyt myös Icewindin uusiopainos on lähellä valmistumistaan. Julkaisupäivää ei ole vielä kerrottu, mutta peli on jo ennakkotilattavissa 20 taalan hintaan.

Eli tässäpä päivän tärppi hyvää vanhan koulun uusmuotista roolipelaamista etsiville. Tulossa PC:lle, Macille, iOS:lle ja Androidille.

Lisätietoja: http://www.beamdog.com/products/icewind-dale-enhanced-edition

Lisää aiheesta

Icewind Dale (PC) 

Kun Diablo II ryski markkinoille ovet paukkuen saivat muut roolipelit väistyä. Niinpä Interplay lykkäsi Icewind Dalen julkaisua Euroopassa noin kuukaudella, jotta pölyn laskeutuessa markkinoille mahtuisi muitakin. Päätöstä voi luonnehtia varsin fiksuksi, sillä Icewind on siitä lähtien roikkunut tasaisesti top-listoilla ja tarjonnut Diablo II:lle hyvän vaihtoehdon. Siinä missä iso D on lähinnä yksinkertainen mätkintäpeli, johon on puhallettu seikkailuhenkeä, on Icewind Dale jatkoa lähes puolentoista vuosikymmenen ajan eläneelle roolipelisaagalle kotimikroilla. Taustalta löytyy muun muassa Fallouteista tuttu Black Isle Studios.