Blade Runner renderöitiin HD:ksi

26.11.2011 13:22 | Jukka O. Kauppinen

Science fictionin klassikoihin lukeutuva Blade Runner -elokuva (Ridley Scott, 1982) on niin äärimmäinen teos, että se on inspiroinut lukemattomia myöhempiä elokuvia ja luultavasti aivan kaikkia tulevaisuusnäkemyksiä. Mutta tiesittekö, että siitä tehtiin myös erinomainen seikkailupeli? Tuskin. Harva muistaa Westwood Studiosin 1997 tekemää luomusta, vaikka se on yksi seikkailupelihistorian parhaimmista teoksista.

Kuten elokuvakin, myös Blade Runner -peli oli visuaalisesti upea ja täynnä scifihenkeä. Mutta… 1997… 640×480-resoluutiot ja tiukasti pakatut välivideot/kuvat… Nykypelaajan tai -scifistin silmin jälki ei yllä tasolle, jossa peligrafiikat aiheuttaisivat kummoisia gasp-hetkiä.

Paitsi että… Pelin alkuperäisgrafiikat ja luonnokset tehtiin huomattavasti suuremmilla tarkkuuksilla ja detaljimäärillä. Edge-lehden innoittamana toimittajat ja wanhat westwoodilaiset löysivät pelin alkuperäisten grafiikkojen arkistot, joita on nyt renderöity uusiksi tilaa, detaljia ja visuaaleja säästämättä.

DeadEndThrills on nyt julkaissut ensi alkuun 82 kuvan verran uusiksi työstettyjä, huimia Blade Runner -grafiikoita. Niitä voi ihailla oheisten linkkien takaa.

Lähde: The Lost Art of Westwood’s Bladerunner

Lisätietoja: Galleria: The Lost Art Of Blade Runner

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner_%281997_video_game%29

Lue myös

Assassin’s Creed Revelations – haastattelussa pelin suunnittelija ja käsikirjoittaja

Batman: Arkham Cityn PC-versio tökkii, ratkaisu tuskin miellyttää

Oivaltava, hauska ja peukun arvoinen: Super Mario 3D Land

Ubisoft peruutti PC-pelejä, kukaan ei välittänyt