Uusimmat

Blizzard ei aio remasteroida Warcraft-pelejä: ”Eivät hauskoja nykyisin standardein”

13.11.2016 13:00 Tuukka Hämäläinen

warcraft-orcshumans-001

Blizzard-perustaja Frank Pearce kertoi viikko sitten BlizzCon-tapahtumassa, ettei yhtiöllä ole suunnitelmia julkaista remasteroituja versioita alkuperäisistä Warcraft-peleistä. Pearce ei pidä strategiapeliklassikoita enää niin viihdyttävinä kuin ne aikanaan olivat.

Huonoja uutisia klassisten Warcraft-pelien ystäville: Blizzardilla ei ole aikomuksia remasteroida pelisarjan ensimmäisiä pelejä.

Yhtiön asenne tuli selväksi viime viikonloppuna BlizzCon-tapahtumassa järjestetyssä Blizzardin 25-vuotispaneelissa, jossa muuan yhtiön fani kysyi asiasta yhdeltä yhtiön perustajista, Frank Pearcelta.

Asiasta uutisoivan Eurogamerin mukaan Pearce kertoi yhtiön työntekijöiden saaneen hiljattain alkuperäisen Warcraftin toimimaan uudella laitteistolla ja kokeilleensa itsekin peliä uudelleen.

– Warcraft: Orcs & Humans oli upea omana aikanaan. Vakuutan teille, että tänä päivänä, nykyisin standardein, se ei vain ole enää yhtä hauska.

Pearcen mukaan Blizzard keskittää mielummin rajalliset resurssinsa uuteen pelisisältöön.

– Teemme paljon mielummin mahtavaa sisältöä World of Warcraftiin tai Overwatchiin, tai arvioimme tulevaisuuden projekteja ja omistamme aikamme sille, kuin palaamme menneisyyteen ja kaivelemme noita fossiileja.

Warcraft: Orcs & Humans ilmestyi alunperin MS-DOSille vuonna 1994 yhtenä ensimmäisistä reaaliaikaisista strategiapeleistä. Jatko-osa Warcraft II: Tides of Darkness julkaistiin vuotta myöhemmin.

Warcraft
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat