Uusimmat

Blizzard bannasi pinon bottaajia

15.11.2006 11:00 Miikka Lehtonen

Bottaajien itku kaikuu yli maailmanMoni World of Warcraftin pelaaja sai viime yönä ikävän yllätyksen, kun Blizzard suoritti uusimman pelin käyttösopimuksia rikkoneiden pelaajien poistamisen. Tällä kertaa jyrän alla olivat miltei kaikki niin kutsutut bottaajat.

Bottaus on tuttua riesaa lähes kaikille nettiroolipelejä pelanneille. Tietokoneelle asennettu ohjelma pelaa peliä puolestasi ja vaikka seisoo pari päivää kalastamassa, mikäli ei itse viitsi nähdä vaivaa. Suosituimmat bottivalmistajat väittivät ohjelmiaan mahdottomiksi havaita, mutta kuten monet ohjelmia käyttäneet viime yönä huomasivat, väite ei pitänyt paikkaansa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Blizzard ottaa kovan linjan bottaajia, kultafarmareita ja muita pelin riesoja vastaan. Nettiroolipelijätti on aiemminkin poistanut sääntöjä rikkoneita kymmenien tuhansien erissä, mutta joka kerta servereille on silti jäänyt pinoittain huomaamattomia rikkureita.

Monet suosittua WoWGlider-ohjelmaa käyttäneistä uskoivat pitkälti tästä johtuen firman väitteisiin ohjelman havaitsemattomuudesta. Viime yönä tuli kuitenkin tyly herätys, kun leijonaosa ohjelmaa käyttäneistä menetti pelitilinsä ja kaikki hahmonsa. Ulos potkitut vaihtelivat todellisista elämäntapabottaajista täysiin noviiseihin. Joillain oli pari pelitiliä täynnä 60. tason hahmoja, toiset taas olivat koittaneet ohjelmaa vain pari päivää.

WoWGlider-käyttäjät eivät suinkaan olleet avohakkuun ainoita uhreja, vaan samaan syssyyn servereiltä heilahti pihalle pelaajia, jotka ovat esimerkiksi kiertäneet pelin automaattista ulosloggausta kerätäkseen saavutuspisteitä pelin PVP-instansseissa. Näyttääkin siltä, että Blizzard on pitkään keräillyt massiivista listaa sääntöjä rikkoneista ja suoritti nyt ennen pelin ensimmäisen laajennusosan julkaisua todellisen suursiivouksen.

Massatuho osui yksiin yhdysvaltalaisten serverien viikoittaisen ylläpitotauon kanssa, joten eurooppalaisilla bottaajilla riittää jännitettävää: onko oma pelitili enää käynnissä kun serverit tänään iltapäivällä palaavat pelikuntoon?

Tämänsuuntaisista asioista huvia saavat voivat suunnata World of Warcraftin jenkkifoorumeille lukemaan kymmeniä syyttömyyttä ja tietämättömyyttä vannovia tarinoita.

Millaisia tuntemuksia bottaajien massatuho herättää?

Katso tilanne vastaamatta