UUSIMMAT

Blizzard bännäsi yli 100 000:n bottaajan pelitilit

15.05.2015 11:00 | Miikka Lehtonen

Iso luuta lakaisee taas World of Warcraftissa. Bottaajat, nuo kaiken kivan vesittäjät, ovat saaneet temmeltää rauhassa jo jonkin aikaa, kuvitellen olevansa haavoittumattomia. Toisin oli: Blizzardilla ollaan vain keräilty rauhassa dataa ja nyt oli iskun aika.

Blizzard on ilmoittanut bännänneensä yli 100 000:n bottaajan pelitilit World of Warcraftista. Botithan ovat ohjelmia, jotka tekevät World of Warcraftin pelaamisesta automaattista. Jotkut käyttävät bottiohjelmia farmatakseen resursseja, toiset taas PVP:ssä. Oli miten oli, botit vesittävät muiden peli-iloa aktiivisesti, joten on ihan kiva, että Blizzard tekee asialle jotain.

Kuten yleensäkin, yksityiskohtia bottien detektointikeinoista ei kerrottu, jotta bottaajat eivät voi käyttää sitä omien ohjelmiensa kehittämisessä. Tästä johtuen Blizzard ei myöskään bännää bottaajia heti detektoinnin jälkeen, vaan aalloissa tietyin väliajoin. Bottaajien on hankalampi tietää, mikä johti paljastumiseen ja täten yrittää kiertää sitä.

Lähde: PC Gamer

Keskustelu

Mitä on pahaa on antaa robotin pelata jos ei itse jaksa? Eikös peleihin voisi suoraankin tehdä jonkun automaation jonka voisi jättää päälle ahertamaan, sitten voisi itse tehdä muuta eikä tarvitsisi pelistä välittää.

”Kuten yleensäkin, yksityiskohtia bottien detektointikeinoista ei kerrottu, jotta bottaajat eivät voi käyttää sitä omien ohjelmiensa kehittämisessä. Tästä johtuen Blizzard ei myöskään bännää bottaajia heti detektoinnin jälkeen, vaan aalloissa tietyin väliajoin. Bottaajien on hankalampi tietää, mikä johti paljastumiseen ja täten yrittää kiertää sitä.”

Kuulostaa paljon Valve VAC-systeemiltä.

Muropaketin uusimmat