UUSIMMAT

Blizzard DOTA meni kokonaan uusiksi

22.08.2011 12:00 Miikka Lehtonen

Kyllä nyt DotA-fanien kelpaa. Valve esitteli viime viikolla oman ja ilmaisen näkemyksensä pelistä, mutta samaan aikaan Blizzard valmistautuu esittelemään omaa versiotaan. Alkuperäisen DotAn hengessä Blizzard DOTA tulee olemaan modi, mutta sen jälkeen alkavatkin uudistukset.

Alkuperäinen Defense of the Ancients oli Warcraft III:n modi, joka heitti kaikki pelin sankarit toisiaan vastaan pelitilassa, josta on nykyään tullut ihan oma genrensä: MOBA. Multiplayer Online Battle Arena. Genressä alkaa riittää myös ruuhkaa, sillä yrittäjiä piisaa. Tämä ei Blizzardia tunnu haittaavan, sillä firman Blizzard DOTA -modia kehitetään tosissaan ja perusteellisesti.

Blizzard DOTAhan alkoi neljän Starcraft II -modin sarjassa, jossa nähtiin hauskoja ja radikaalisti perus-Starcraftista eroavia peli-ideoita. Blizzard DOTAn kehittäminen julkaisukuntoon ei ole kuitenkaan ihan helppoa, sillä lopullinen teos tulee olemaan aika paljon alkuperäistä versiota monipuolisempi.

”Pelin viilaaminen kohdalleen ja pelkästään Blizzardin sisäisten laatutavoitteiden ylittäminen”, vastaa pelin suunnittelija Jonny Ebbert kun häneltä kysytään projektin haasteista. ”Genren perusideoiden kyseenalaistaminen, koska sitähän me Blizzardilla teemme.”

Rivien välistä voi lukea, että vaikka Blizzard DOTA tuleekin kuulumaan MOBA-genreen, se ei tule olemaan DotA-klooni. ”BlizzConissa alunperin esittelemämme peli on pistetty kokonaan tasaiseksi ja rebootattu, koska me uskomme, että voimme ravistella vielä enemmän genren perusasioita.”

Frank Pearce, Blizzardin tuotekehityksen varajohtaja, selittää uudistusten ja suurten muutosten syitä.

”Yksi tärkeä ja huomionarvoinen asia on se, että se DotA, jota ihmiset pelaavat Warcraft 3:ssa, ei ole aloittelijaystävällinen. Yksi Blizzardin perusideoista on, että pelimme ovat helppoja oppia mutta vaikeita hallita. Ja se Warcraft III:n modi ei todellakaan sovi tähän kuvaukseen.”

Joten mitä uunista sitten lopulta pullahtaa ulos? Sitä emme varmasti tiedä vielä hetkeen, sillä nykyisten suunnitelmien mukaan Blizzard DOTA julkaistaan Starcraft II: Heart of the Swarmin yhteydessä, mikä taas tapahtuu aikaisintaan ensi vuonna. Sitä ennen Valve ehtii heittämään markkinoille oman näkemyksensä DotA:sta ja on jännittävä nähdä, miten se vaikuttaa Blizzardin suunnitelmiin.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

The Dark Room – kaikkien aikojen hölmöin Amnesia-modi?

Merchants & Marauders (Lautapeli)

Notch: ”Jos piratisoit Ubisoftin pelin, se toimii vaikka ilman nettiyhteyttä”

Ubisoft iski taas: From Dust sisältää sittenkin haistattelu-DRM:n

Mikä fanipoikia oikein vaivaa? Kysytään psykologeilta!