UUSIMMAT

Blizzard ei usko WoWin tilaajalukujen enää lähtevän nousuun

21.08.2014 14:15 | Miikka Lehtonen

World of Warcraftilla menee vielä ihan hyvin vajaan seitsemän miljoonan pelaajansa kanssa, mutta kun muistetaan, että pelaajia oli parhaimmillaan yli 11 miljoonaa, pudotus on ollut jyrkkä ja nopea. Blizzardilla ei uskota, että se siitä enää kääntyisi.

World of Warcraftin viides lisälevy, Warlords of Draenor, ilmestyy marraskuussa. Perinteisesti tämä on tarkoittanut sitä, että pelin laskevat tilaajaluvut pomppaavat ylöspäin ainakin hetkellisesti, kun pelaamisen jo lopettaneet palaavat tsekkaamaan lisälevyn sisällön. Trendi ei ole ihmeellinen, sillä kohta juhlitaan WoWin viimeisimmän sisältöpäivityksen ensimmäistä syntymäpäivää, eli koko peli alkaa olla jo monellakin tavalla nähty juttu.

Pelin kehitystiimi ei myöskään usko, että tilaajaluvut enää lähtevät yleisesti kasvamaan, vaan alamäki jatkunee. ”Emme oikeasti tiedä, tuleeko WoW enää kasvamaan”, pelin pääsuunnittelija Tom Chilton kertoi pelialaa seuraavalle MCV-saitille. ”Onhan se mahdollista, mutta emme me sitä odota. Meidän tavoitteenamme on vain tehdä parasta mahdollista sisältöä.”

Activisionin strategian mukaan tämä tarkoittaa muutamien sisältöpäivitysten ohella tietenkin maksullisia lisälevyjä. Tiettävästi Blizzardia on painostettu aktiivisesti siirtymään kahden vuoden välein julkaistavista lisäreistä jokavuotisiin, mutta toistaiseksi niin ei ole tapahtunut. Lisälevyissäkin kun on ongelmansa.

”Kun julkaisemme lisälevyjä, rakennamme samalla käytännössä valleja, jotka estävät ihmisiä palaamasta peliin. Tällä kertaa kuitenkin annamme kaikille lisälevyn ostajille ilmaisen 90. tason hahmon, jonka avulla he voivat hypätä suoraan uuteen sisältöön.”

Ja onhan se totta. Vaikka vanhempia lisälevyjä on pakattu jo mukaan perustilaukseen ja erilaisia Battle Chest -kokoelmiakin on myyty, World of Warcraftin aloittaminen on yhä aika hintavaa puuhaa. Jo siis ennen kuin muistetaan, että se vaatii kuukausimaksullisen tilauksen.

Miten on, lopettaneet WoWittajat: vieläkö veri vetää takaisin Azerothiin?

Lähde: MCV

Lopettanut WoWittaja: aiotko enää palata pelin pariin?

Katso tilanne vastaamatta