UUSIMMAT

Blizzard esitteli mysteeripelinsä: virtuaalisia keräilykortteja!

22.03.2013 18:10 | Miikka Lehtonen

Blizzardin mysteeripelistä on puhuttu jo pitkään, aina siitä asti kun firma ilmoitti kehittävänsä jotain uutta peliä, joka ei olisi jatko-osa millekään entiselle pelille, mutta ei myöskään uusi pelisarja. Teorioita riitti joka lähtöön, nyt niiden osumatarkkuus punnitaan.

Blizzardhan tosiaan ilmoitti jo hyvissä ajoin ennakkoon julkistavansa PAX East -messuilla jonkin ihan uuden ja ihmeellisen pelin, joka ei olisi lisälevy, jatko-osa eikä myöskään se kohuttu Titan-massiivimoninpeli. Teorioita riitti, oma suosikkini oli Blizzard All-Stars, eli se Blizzardin näkemys DOTA-henkisestä pelattavuudesta. Väärässä olin.

Mysteeripeli on nimittäin Hearthstone: Heroes of Warcraft, digitaalinen keräilykorttipeli. Pojat demosivat tuotostaan PAX Eastin lavashowssa ja hyvältähän se näytti. Itse kuvittelin aluksi sen olevan digiversio Blizzardin oikeasta WoW-keräilykorttipelistä, mutta tulipa sieltä niitä omaperäisiäkin ideoita.

Projektin suurin ihmetyksen aihe on se, että se ei ilmesty ”sitten joskus”, vaan pelillä on nyt jo selvä ja tiukka aikataulu: beta alkaa kesällä, peli ilmestyy syksyllä. Sitä odottaessa. Ja tässä sitten dokumenttia pelin teosta.

Lisätietoja: Hearthstone

Lisää aiheesta

Blizzard esittelee ”jotain ihan uutta” ensi kuussa

Starcraft 2: Heart of the Swarm (Mac, PC)