Uusimmat

Blizzard etsii keinoja ilkeitä ja häiritseviä pelaajia vastaan

06.03.2015 18:44 Jukka O. Kauppinen

Blizzard työstää parhaillaan omaa MOBAansa Heroes of the Storm, johon jakamamme beta-avaimet muuten menivät nopsasti viimeistä myöten, kiitos vain. Uuden kilpailullisen moninpelin haasteet ovat kuitenkin moninaiset, eivätkä suinkaan vähiten pelaajien itsensä takia.

Ilkeät, vittuilevat ja ihan suoraan sanoen mulkut pelaajat – niin omassa tiimissä kuin vastustajinakin – ovat inhottava juttu. Toki voidaan komentaa, että kestä päänaukominen kuin tosipelaaja ja kasvata nahka sitä vastaan. Mutta entä jos ei halua? Jos haluaisi oikeasti nauttia pelistä hyvällä mielellä, ja sitten peelot kitisevät ja itkevät, häiriköt mekastavat ja ilkyrit tekevät parhaansa koko pelikokemuksen pilaamiseksi?

Siinä Blizzardilla riittääkin viilaamista. Kaikenlaista on jo testailtu ja lisää jippoja on tulossa. Ihan ensimmäiseksi kehittäjät poistivat chatin joukkueiden väliltä, sillä vastustajille heitellyt haista vee –viestit eivät pelinautintoa ainakaan kohottaneet. Sen jälkeen alkoi omien mulkerokaverien miettiminen. Miten omat tiimitoverit saadaan olemaan kunnolla? No, jos joku haluaa pelata omassa rauhassaan, niin Mute all –nappula pimentää kaikkien tiimi”kavereiden” mekkaloinnin.

Sekin on silti vasta alkua, sillä varsinainen pelaajayhteisön kurissapito tulee pohjautumaan enemmänkin porkkanaan, vähemmän keppiin. Häiriköitä toki voidaan mykistää ja heidät voidaan tuupata hitaaseen ”jonoon”, jossa kaveri voi miettiä sanomisiaan odotellessaan peliseuraa tavallista pidemmän aikaa.

Ehkä tärkein keino häiriköiden välttämiseen on tuleva Clans and Groups –systeemi, jossa pelaajat voivat etsiytyä toisten samanhenkisten seuraan. Kunnon pelaamista kunnon porukalla, siinä missä häiriköt voivat sitten mesota keskenään. Eli positiivista karsinointia.

Aiheesta lisää RPS:n oheisessa artikkelissa.

Lue juttu: Heroes Of The Storm Producer On Handling Toxic Players

Lisää aiheesta

Blizzard esittelee Heroes of the Stormin alphaa 

Heroes of the Storm tulee saamaan huimasti pelattavia sankareita 

Onko Heroes of the Stormista mihinkään? Ehkä tämä puolituntinen video vastaa kysymykseen? 

Varaslähtö: Heroes of the Storm