UUSIMMAT

Blizzard haastoi huijausohjelman tekijän oikeuteen

06.07.2016 15:45 | Miikka Lehtonen

Blizzardin Overwatch on erinomainen peli, joka on pysynyt suurelta osin vapaana huijareista ja hakkereista. Ei kuitenkaan kokonaan, sillä tarjolla on ohjelmia, joilla saa epäreilua kilpailuetua muihin pelaajiin verrattuna. Kohta ohjelmia voi olla yksi vähemmän, sillä Blizzard on haastanut sen tekijän oikeuteen.

Watchtower Tyrant on kuulemma suosittu Overwatchin huijausohjelma, joka muun muassa näyttää jatkuvasti tutkassa, missä viholliset ovat. Kyseessä ei ole ilmainen ohjelma, ei suinkaan, vaan 12,95 euroa kuussa maksava tilaus. Täten ohjelman kehittäjät tienaavat reippasti rahaa Blizzardin pelin avulla, ja se ei Blizzardille sovi.

Periaatteessahan huijaamisessa ei ole mitään laitonta, joten järjestäytyneen ja ammattimaisen huijauksen estäminen on perinteisin keinoin hankalaa, mutta Blizzard on löytänyt porsaanreiän: Watchtower Tyrant — ja saman valmistajan Diablo 3:een, World of Warcraftiin ja Heroes of the Stormiin kehittämät ohjelmat — on voitu tehdä vain hyödyntämällä Blizzardin lähdekoodia, purkamalla sen suojauksia ja uudelleenkäyttämällä koodia, joka sitten onkin lain suojaamaa. Ja näin Blizzard lähtee tekijöiden perään tekijänoikeusrikkomuksiin vedoten.

Oikeusjutussa mainitaan, että tiimin softat ovat aiheuttaneet Blizzardille ”miljoonien tai kymmenien miljoonien” tappiot, sekä ”korvaamatonta haittaa firman maineelle”. Blizzardin mukaan tekijät ovat tehneet rikkeensä tietoisesti ja tarkoitushakuisesti, mutta oikeus toki tekee lopulliset tuomiot.

Lähde: TorrentFreak