UUSIMMAT

Blizzard kertoi Overwatch-pelin tasapainotuksesta ja vihjasi päivityksistä

19.01.2017 15:07 Muropaketin toimitus

Overwatchin tekijätiimiin kuuluva Jeff Kaplan on avannut videoblogissaan, kuinka pelin PTR-testaamista hyödynnetään pelin tasapainotuksessa.

Jeff Kaplanin mukaan Overwatchista löytyvä Public Test Region antaa Blizzardille mahdollisuuden kokeilla pelin balanssiin liittyviä muutoksia ilman, että se sotkee normaalin peliclientin pelaamista. PTR-puolella voidaan myös korjata uusiin päivityksiin liittyvät bugit ja pelaajien mielipiteitä voidaan kuunnella ennen päivitysten siirtymistä pääpeliin.

Keplan selittää alta löytyvällä videolla myös, miksi PTR-client on pelattavissa ainoastaan PC:llä. Hänen mukaansa Xboxin sekä PlayStationin päivitykset vaativat hitaan hyväksyntäprosessin, mutta PC:llä Blizzard pystyy itse hallitsemaan kaikkea Battle.net-alustansa avulla. Keplan kertoo myös, että Blizzard harkitsee erilaisten houkutteiden asettamista PTR-testaajille houkutellakseen mukaan enemmän pelaajia. Yhtiö on harkinnut esimerkiksi kosmeettisten tavaroiden tai erilaisten tasobonusten jakamista PTR-testaajille.

Tulevista balanssipäivityksistä Keplan toteaa, että Blizzardin silmissä pelin D.va- ja Ana-hahmot ovat tällä hetkellä hieman liian voimakkaita, ja niiden balanssia tullaan hienosäätämään. Keplan lupaa parannuksia myös Roadhogin koukkuun.