Blizzard korjasi Diablo III:n huutokaupan – huijaustuotot hyväntekeväisyyteen

14.05.2013 21:00 Juho Anttila

Blizzardin mainio toimintaroolipeli Diablo III pitää sisällään mielipiteitä jakavan ominaisuuden: esinehuutokaupan, jossa ostoksia voi tehdä myös oikealla rahalla. Suositun pelin sisäinen talous meni muutama päivä sitten pahasti sekaisin, kun virhe sovelluksessa mahdollisti järjestelmän vedättämisen niin, että tarpeeksi suuren pohjasumman omanneet saivat luotua tililleen käytännössä loputtomasti rahaa.

Kyse oli tietenkin pelin käyttöehtojen vastaisesta huijauksesta ja Blizzard reagoikin tapahtuneeseen lyömällä huutokaupan pelin jenkkiservereillä pikapikaa kiinni. Nyt ohjelmavirheen seuraukset on käyty läpi ja huutokauppa on taas avattu kaikelle kansalle. Seurauksilta ei kuitenkaan olla säästytty.

Yhteensä 415 pelaajaa ehti hyödyntää virhettä ja luoda itselleen kultaa epäreiluin keinoin. Huijaus ei kantanut kuitenkaan kovin pitkälle, sillä kaikki huijaukseen käytetyt pelitilit on lukittu. Lisäksi lukituksen kohteeksi ovat joutuneet kaikki huijareita auttaneet pelaajat. Syyllisiä kumautetaan bannivasaralla, kun taas muuten tapauksesta hyötyneiden pelitilanne palautetaan virhettä edeltävään tilaan.

Tempauksen seurauksena huutokaupassa liikkui myös paljon oikeaa rahaa. Tästä rahasta ja luvattomista vedätyskaupoista eivät huijarit pääse hyötymään, mutta eipä hyödy Blizzardkaan. Firma on nimittäin luvannut lahjoittaa kaikki omat ja huijareiden virheen vuoksi saamat tuotot lasten terveyttä edistävälle Children’s Miracle Network Hospitals -järjestölle. Hieno ele.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Kultahuijarit törsäsivät kaksi miljardia kultarahaa, Blizzard sulki Diablo 3:n huutokaupan

Diablo III -ohjaaja myöntää: huutokauppa satutti peliä pahasti

”Diablo 3:n konsoliversio on PC-versiota parempi”