Uusimmat

Blizzard kouluttaa koneälyjä laittamaan Overwatch-öyhöttäjät kuriin

04.04.2018 17:07 Muropaketin toimitus

Overwatchin mainetta pilaavat pelissä öyhöttävät uuvatit. Blizzard on vastaamassa ongelmaan tekoälyjen voimin.

Overwatchilla on vakava ongelma: pelissä törkyilevät lamerit. Blizzard onkin löytänyt uusia työkaluja taistelussa öyhötystä vastaan.

“Olemme tehneet kokeiluja koneoppimisella, eli opettaneet pelejämme tunnistamaan vastenmielistä kielenkäyttöä. Se on ollut oikein mukavaa. Tavoitteena on, että meidän ei tarvitse odottaa raportteja huonosta käytöksestä”, kertoi Blizzardin Jeff Kaplan Kotaku-julkaisulle.

Blizzard kouluttaa koneitaan oppimaan tiettyjä sanoja ja lauserakenteita eri kielillä, kuten esimerkiksi koreaksi. Seuraava askel on saada koneet huomaamaan pelissä tapahtuvaa huonoa käytöstä, joka on paljon visaisempaa.

Koneilla on vaikeuksia ymmärtää esimerkiksi kontekstia. Kavereiden välinen ystävällinen kuittailu voi vaikuttaa masiinoille huonolta käytökseltä ja niiden onkin haastavaa tunnistaa näiden eroa.

Blizzard ei keskity ainostaan huonoon käytökseen vaan päämääränä on vahvistaa positiivisia käyttäytymismalleja.

“Tulevaisuudessa haluamme peliin positiivisen käytöksen raportointia. Halumme sellaisen raportointiversion, jossa pelikavereita voi hehkuttaa ja toivoa uutta pelikertaa näiden kanssa. Rankaisemme huonosta käytöksestä joten haluamme palkita hyvää toimintaa”, Kaplan jatkaa.

Tälläinen malli voisi toimia parhaimmillaan erinomaisesti, sillä pelaajat voisivat päästä pitämään hauskaa mukavien ihmisten kanssa.