Blizzard puolustautuu joukkokanteelta – ”täyttä soopaa”

13.11.2012 19:01 | Jukka O. Kauppinen

Blizzardia vastaan nostettiin viime viikolla Yhdysvalloissa joukkokanne, jossa firmaa syytettiin tietoturvavuodoista, tietoturvattomuudesta ja jopa Battle.net-tunnusten pakollisuudesta. Blizzard on nyt vastannut kanteeseen yksilöimällä sen väitteitä – ja käytännössä todennut, että kanne on täyttä soopaa.

”Kanne on täysin perusteeton ja täynnä vääristeleviä tietoja”, Blizzard ynnää.

Ongelman keskiössä on yrityksen Battle.net-palvelu, joka hakkeroitiin viime elokuussa. Virtuaalipitkäkyntisten haaviin tarttui tällöin vino pino pelaajien yksityistietoja sähköpostiosoitteista turvakysymyksiin saakka. Lisäksi varkaat saivat käsiinsä palvelun mobiiliautentikointitoimintoon liittyviä tietoja.

Erityisesti viimeksi mainittu harmittaa ryhmäkannetta virittelevää Benjamin Belliä. Bellin mukaan yritys tahkoaa ansiotonta voittoa erikseen myytävillä autentikointilaitteilla, kun sen pitäisi pystyä tarjoamaan turvallinen palvelu ilmankin moisia lisähärveleitä. Bellin mukaan Activision Blizzard on tehnyt autentikaattoreilla voittoa 26 miljoonan dollarin verran.

Blizzardia on syytetty muun muassa heikosta tietoturvasta ja surkeasta tiedottamisesta elokuisen tietomurron tapauksessa. Blizzardin oman näkemyksen mukaan yhtiö tiedotti tapahtumista välittömästi, kertoi toimistaan, miten tietomurto vaikutti käyttäjiin ja julkaisi sekä julkisia tiedotteita että FAQin tapahtuneesta. Blizzard myös muistuttaa, ettei tietomurrossa karannut lainkaan pelaajien nimiä, luottokorttitietoja tai muita henkilötietoja.

Erikoisesti joukkokanteessa pidettiin raskauttavana detaljina myös sitä, että Blizzardien pelien pelaajat joutuvat tekemään Battle.net-tunnuksen. Mikä ainakin allekirjoittaneesta tuntuu kovin luontevalta asialta, jos kerran halutaan pelata Blizzardin pelejä verkossa.

Samaan syssyyn kanteessa väitettiin myös, että maksullinen Battle.net Autenticator-laite on välttämätön edes perustason tietoturvaa varten.

Blizzardin vastauksen mukaan ”Authenticator on valinnainen lisälaite, joka suojaa Battle.net-tunnuksia jos ne varastetaan Blizzardin palvelujen ulkopuolella.” Yhtiö myös muistuttaa, että Authenticator on saatavilla erillisenä lisälaitteena ja ilmaisena iOS/Android-ohjelmana.

”Authenticator lisää Battle.netiin ylimääräisen suojauksen, joka turvaa käyttäjää phishing-iskuilta, viruksilta ja haittaohjelmilta.”

Lähde: Blizzard says class-action suit filled with ”patently false information”

Lisää aiheesta

Blizzard oikeuteen tietoturvaongelmien vuoksi

Lue myös

Domen arvosteluviikko 45/2012: Close Combat, Halo 4, New Super Mario Bros. 2, Shardlands, Skylanders, Unfinished Swan…

EA julkaisi suomenkielisiä selainpelejä: Command & Conquer & Lords of Ultima

Mafian suunnittelija dissaa Dead Space 3:a jo ennakkoon

Pelit syntipukkeina Venäjän ammuskeluun

Muropaketin uusimmat