Uusimmat

Blizzard tapaa piraattiserverin ylläpitäjät – luvassa ehkä hyviä uutisia nostalgiamorppinälkäisille

16.05.2016 21:30 Jukka O. Kauppinen

Piraattiserverit ovat pieni, kummallinen kulma internet-pelaamisen suuresta taulusta. Sinne matkaavat pelaajat, jotka tahtovat kokea jotain erilaista, silti samalla jotain tuttua.

Piraattiserveri on yleensä itse tehty palvelinohjelmisto, joka käytännössä emuloi verkossa pelattavan tietokonepelin virallista palvelinta. Pääteohjelman liikenne vain ohjataan fanien ylläpitämälle palvelimelle, jolla voidaankin sitten kokea ihan omanlaisia ja erikoisiakin seikkailuja. Kun pelifirma ei ole rajoittamassa, niin fanien palvelimet voivat olla ihan mitä tahansa. Toisaalta ne tosiaan voivat sitten olla ihan mitä tahansa, ties millaisen nettiletkun päässä.

Jotkut piraattiserverit ovat kuitenkin hyvin suosittuja, kuten Blizzardin viime kuussa kuperkeikkaama Nostalrius. Lähes miljoonan pelaajan serveri pyöritti World of Warcraftin varhaista versioita, ajalta ennen uudempia lisäreitä ja päivitettyjä ominaisuuksia.

Fanit tietenkin surivat syvästi palvelimensa menettämistä, mutta kiinnostavasti Blizzard ei ole ollut piraattiserverin ylläpitäjille mitenkään erityisen vihainen. Päinvastoin, ylläpito ja Blizzard ovat sopineet tapaamisesta, jossa he keskustelevat niin sanotusti nostalgiaservien tarpeesta, pelaajien mielenkiinnosta niitä kohtaan ja niin edelleen.

Vaikka virallisia peliliikkeitä ei ihan heti kannatakaan odottaa, niin voi hyvinkin olla että Blizzard nojaa Nostalriusin porukkaan harkitsemalla retropalvelimen pystyttämistä muinaisen – eli noin vuosikymmenen takaisen – Azerothin hengessä.

Lisää aiheesta

Liki miljoonan pelaajan WoW-piraattiserveri sulkeutui asukkaiden juhliessa

Ultima Onlinen fanipalvelimet pörräävät edelleen nettiseikkailijoiden iloksi

Blizzard selätti WoW-piraattiserverin: korvauksia 88 miljoonaa!

NCsoft julisti sodan piraattiservereille