Blizzard tiukkana DOTA-tavaramerkistä

30.10.2011 22:30 | Jouni Mäki-Panula

Blizzard Entertainment ei ole muuttanut kantaansa DOTA-tavaramerkistä, jota Valve on rekisteröimässä itselleen. DOTA tulee alkujaan sanoista Defense of the Ancients, joka on Warcraft III: The Frozen Throneen yhteisövoimin toteutettu ja ylläpidetty moninpelikartta.

Vuosi sitten Valve julkisti ryhtyneensä tekemään DOTA 2:ta yhdessä alkuperäisen DOTA:n nykyisen pääkehittäjän kanssa. Projektiin liittyen Valve on hankkimassa itselleen oikeutta DOTA-tavaramerkkiin ja siten myös Warcraft III -modin nimeen.

Järjestely ei tietenkään sovi Blizzardille, jolla on myös oma lehmä ojassa. Studio kehittää parhaillaan virallista StarCraft II -modia nimeltä Blizzard DOTA.

”Meidän mielipiteemme tilanteesta on, että DOTA-nimi kuuluu yhteisölle. Se on ollut osa Warcraft III:n yhteisöä hyvin pitkään, ja haluaisimme yhteisön pystyvän jatkamaan nimen käyttämistä. Meistä ei tunnu oikealta, että kilpailijalla on yksinoikeuden mahdollistava tavaramerkki”, sanoi Blizzardin toimitusjohtaja Mike Morhaime.

Blizzardin ja Valven välit eivät kuitenkaan ole tulehtuneet tapauksen johdosta, vaan keskusteluja käydään ystävällisessä hengessä, vakuuttaa Morhaime.

Lue myös

Assassin’s Creed Revelations -ensikosketus osa 2 – Ezion matkan päätepiste

Battlefield 3 ilmestyi, kaikki hajosi

Dark Souls (PS3, Xbox 360)

Viiksekäs putkimies hinkkaa sinut kuivaksi myös sieltä mihin päivä ei paista

Muropaketin uusimmat