Blizzard toivoo, että StarCraft II olisi jo valmis

31.10.2009 23:10 | Jukka O. Kauppinen

Blizzard. Firmojen firma. Kovin pelistudio päällä maan? Monien mielestä kyllä. Viime vuodet firmalla ovat kulunet pääasiassa World of Warcraftin käsittämättömän menestyksen vauhdissa, mutta onneksi työn alla ovat sekä StarCraft II että Diablo III. Niiden parissa on pakerrettu jo monta vuotta. Niin kovin monta, että sekä fanit että pelintekijät toivoisivat pelin olevan jo valmis.

Ehkä hieman yllättäen Blizzardin XX kertoo, että firma ei odottanut World of Warcraftistä näin jättimäistä menestystä. ”Toivomme muutamaa sataatuhatta pelaajaa”, hän kertoo.

Jättimenestys toisaalta takasi Blizzardin itsenäisyyden ja vapauden, toisaalta sitoi studion voimavarat pitkäksi aikaa WoWin ylläpitoon ja kehitykseen.

Diablo III ja Starcraft II ovat kuitenkin taas hyvässä vauhdissa.

”Toivoisimme kuitenkin että olisimme jo saaneet Diablo III:n valmiiksi, sen sijaan että teemme istä edelleen. Mutta peliprojektit vain vievät aina enemmän aikaa kuin ensi luulee.”

”Toivomme myös, että kunhan saamme StarCraft II:n uuden pelimoottorin valmiiksi, niin pystyisimme tuottamaan jatkossa sisältöä aiempaa nopeampaan tahtiin.”

Lue laaja artikkeli StarCraft II:n kehitystyöstä Gamasutrasta:

Lue myös

Activision puolustautuu Modern Warfare 2:n terrorismisyytöksiltä

Arvostelu: DJ Hero (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Ennakko: Left 4 Dead 2 –ennakko (PC, Xbox 360)

Näin syntyy PS3:n MAG