Blizzardin virtuaalikorttipeli Hearthstone on nyt kaikkien pelattavissa!

23.01.2014 09:30 | Miikka Lehtonen

Hearthstone on Blizzardin näkemys digitaalisesta keräilykorttipelistä ja sen verran hyvä näkemys onkin, että sen voisi luokitella virtuaalihuumeeksi. Tähän asti erinomaista peliä on pelailtu vain suljettujen ovien takana, mutta nyt taverna on avoin kaikille. Pelaa siis ihmeessä.

Digitaalisia keräilykorttipelejä on nähty toki jo vuosien ajan, mutta suuri osa niistä on yrittänyt apinoida liikaa olemassaolevia pelejä — eli Magic: The Gatheringia — sen sijaan että ne olisivat uskaltaneet seistä omilla jaloillaan. Hearthstone uskaltaa. Se on selvästi rakennettu nimenomaan digitaaliseksi peliksi ja vieläpä Blizzardin tyypillisellä asenteella ja otteella.

Pelissä Warcraft-maailman sankarit ottavat yhteen keskenään korttipelin tiimoilta. Tarjolla on World of Warcraftin hahmoluokkiin perustuvia pakkoja, joista jokaisella on oma pelityylinsä. Pelaamalla kerätään kultaa, jolla voi sitten ostella uusia satunnaiskortteja sisältäviä pakkoja ja näin parantaa pelikokemustaan. Tarjolla on kaikenlaisia veikeitä pelitiloja, kuten vaikka areenatila, jossa kasataan satunnaisista korteista mahdollisimman hyvä pakka ja sitten katsotaan, kauanko sillä pärjää muita samalla tavalla pelaavia vastaan.

Toistaiseksi peli on toiminut erinomaisesti. Säännöt ovat helpot, taktiikat yllättävät syviä ja meininkiä hyvää: pelaajat kommunikoivat vain purkitetuilla ”hyvin pelattu!” -tyylisillä makroilla, eivätkä voi keskustella lainkaan keskenään, elleivät ole jo ennestään kavereita. Niinpä ei tarvitse huolehtia siitä, että joku 11-vuotias venäläisnulikka pilaa iltapäivän kertomalla, mihin vähemmistöihin sitä itse kukin sattuu kuulumaan ja mitä eläinkunnan jäsentä voisi mennä lempimään.

Kannattaa tutustua. Ei se mitään maksakaan!

Lisätietoja: Hearthstone

Lisää aiheesta

Hearthstonen avoin betatesti siirtyi ensi vuoteen

Blizzard esitteli mysteeripelinsä: virtuaalisia keräilykortteja!

Muropaketin uusimmat