Blizzardin ympärillä pyörivä häirintäkohu johti johtaja J. Allen Brackin eroamiseen

03.08.2021 19:10 | Muropaketin toimitus

Häirintäkohun keskellä ryvettynyt Activision Blizzard on ilmoittanut J. Allen Brackin eroavan studion johtajan paikalta.

Jatkossa Blizzardia luotsataan kahden ihmisen voimin, sillä Brackin tilalle nousevat Jen Oneal sekä Mike Ybarra.

Oneal liittyi Blizzardin palvelukseen tammikuussa ja on ollut mukana ohjaamassa Diablo- ja Overwatch-sarjojen kehitystä, kun taas muun muassa Battle.netin kehityksestä vastannut Ybarra on työskennellyt talossa vuodesta 2019. Muutos astuu voimaan heti.

Aiemmin Kalifornian osavaltio lähetti Activision Blizzardille oikeuskanteen, jossa osavaltio syyttää yhtiötä sellaisen kulttuurin vallitsemisesta, jossa naisille ja muille marginaaliryhmiin kuuluville maksetaan vähemmän palkkaa, heitä syrjitään ja seksuaalisesti häiritään.

Lisäksi Blizzardin työntekijät ovat järjestäneet protestin, jonka vaatimuksena on parantaa työntekijöiden ja eritoten naispuolisten, muunsukupuolisten ja muiden marginaaliryhmiin lukeutuvien työntekijöiden oloja muun muassa parantamalla työsopimuksia, tehdä palkkausprosessista inklusiivisempaa ja tarjota yhtäläinen palkka työntekijöiden välillä. He haluavat myös ulkopuolisen yrityksen tutkivan Activision Blizzardin toimia eritoten inklusiivisuuden ja työpaikkahäirinnän osalta.