Blood Bowl 2 ei ole hyvä peli, katsoi sitä millä mittarilla tahansa

01.10.2015 10:00 | Miikka Lehtonen

Blood Bowl on monelle pyhä asia. Vuosien varrella useita rakastettuja figupelejä kehittänyt (ja kuopannut) Games Workshop on ollut mukana monessa, mutta useiden pelaajien mielestä nimenomaan se Blood Bowl on firman pelivalikoiman kirkkain helmi.

Tätä taustaa vasten onkin aika ikävää, että niitä hyviä Blood Bowl -tietokoneversioita ei ole vielä näkynyt. Paras lienee Windows 3.1 -peliltä näyttävä, ilmainen FUMBBL. Se kun on tuntumaltaan lähinnä alkuperäistä peliä. Ne näyttävämmät versiot voisivat muuten olla laadukkaita, mutta ne on kehittänyt kauniisti sanoen vaihtelevasta laadustaan tunnettu Cyanide.

Jo ensimmäisen Blood Bowlin myötä totuttiin siihen, että peleistä löytyi paljon puutteita ja bugeja, joita ei suinkaan korjattu päivitysten, vaan maksullisten uusien versioiden kautta. Moni ehti toivoa, että kun tiimi nyt kerran teki Blood Bowl 2:ta, niin tuloksena olisi sitten ollut se paras Blood Bowl ikinä. No eipä ole.

Blood Bowlin ehdittyä sen tuoreimman versionsa, Chaos Editionin, myötä jo hiljalleen ihan kelvolliseen paikkaan onkin melkoinen pettymys, että Cyanide ei ole suinkaan lähtenyt rakentamaan uusia parannuksiaan sen varaan, vaan palannut piirrustuspöydälle töhertelemään.

Aloitetaan vaikka siitä, että Blood Bowlissa on todella vähän joukkueita. Enkä nyt puhu siitä, että pelistä ei löydy amatsonien tai puolituisten kaltaisia harvinaisuuksia, vaan esimerkiksi jopa epäkuolleet ja metsähaltiat puuttuvat pelistä. Niitä lisäillään myöhemmin seitsemän euron DLC-ostoksina.

Jotta näin. Pari muutakin pientä valituksen aihetta löytyi. Jaa mitä?

Lue koko arvostelu!