UUSIMMAT

Blood Bowl sai haastajan tulevaisuudesta: arvostelussa Dreadball!

06.04.2014 10:00 | Muropaketin toimitus

Blood Bowl on legendaarinen peli. Örkit, ihmiset ja muut fantasiamöröt (joskin olen kuullut huhuja ihmisistä ihan meidänkin maailmassamme) ottavat yhteen rugbyn ja jenkkifutiksen yhdistelmässä. Kova peli, jolle ei vertaista ole löytynyt… vai löytyikö?

Leevi tutustui Dreadballiin, joka on Mantic Gamesin näkemys tulevaisuuden väkivaltaurheilusta. Todellakin, tulevaisuuden, sillä Warhammerin veikeä fantasiasynkistely on vaihtunut geneeriseen tulevaisuuteen, jossa robotit, goblinit ja muut möröt jylläävät. Miten kävi?

Kyseessä on Mantic Gamesin vuonna 2012 julkaisema Dreadball, jota on useaan otteeseen verrattu lautapelien klassikkovaariin Blood Bowliin. Tämä ei kuitenkaan tee tälle pelille oikeutta. Siitä löytyy runsaasti eroavaisuuksia, joiden ansiosta se ei tunnu klassikon halvalta kopiolta. Tulevaisuudessa meno on nopeaa, pisteiden hankkiminen on tyystin erilaista, mutta verisyys on sentään tallella. Myös näissä otteluissa saa aikaiseksi ruhjottuja pelaajia ja pahimmillaan – tai parhaimmillaan – jopa ruumiita.

Kiinnostavalta, siis!

Lue toki koko arvostelu!

Muropaketin uusimmat