Bohemia Interactive perusti tukisivuston vangituille ArmA 3 -kehittäjille

18.09.2012 18:00 | Tero Lehtiniemi

Yleensä peleihin liittyvät rikokset liittyvät pleikkareita pölliviin jenkkiläisiin crack-addikteihin tai nettipeleissä tuohtuneisiin kaakkois-aasialaisiin. Meillä ihmisten ilmoilla aihetta liippaavat uutiset ovat astetta sofistikoituneempia, kuten eileisestä uutisestamme selvisi.

9. päivä syyskuuta Kreikassa vangittuja ArmA 3 -kehittäjiä uhkaavat vakoilusyytteet ja maksimissaan jopa 20 vuoden vankeus. Vaikka vangitut herrat Ivan Buchta ja Martin Pezlar itse ovatkin optimistisia sen suhteen että kyseessä on pian korjautuva väärinkäsitys, on miesten työnantaja Bohemia Interactive perustanut sivuston jolla se pyytää yhteisön tukea miesten vapauttamiseksi. Tätä kirjoitettaessa vetoomuksen on allekirjoittanut hiukan yli kolme ja puoli tuhatta ihmistä, ja määrä kasvaa tasaisesti.

Nettiadressien tehosta ja järkevyydestä voinee olla montaa eri mieltä, mutta melko surullinen tapaushan tämä on. Tosin asiasta kertovan kreikkalaisen uutisen mukaan herrojen hallusta tosiaan on löytynyt sotilaskohteista kuvattua materiaalia, joten ihan puhtaasta väärinkäsityksestä ei valitettavasti ole kyse. Sotilaskohteiden kuvaamista ilman lupaa kun ei taideta katsoa hyvällä juuri missään päin maailmaa, oli kyse sitten turistista tai kenetä hyvänsä.

Lähde: www.helpivanmartin.org

Lue lisää

Kreikassa pidätetyt ArmA III:n tekijät: ”Vankilassa on aika rankkaa”

Lue myös

XCOM: Enemy Unknown -ennakko (PC)

Total War Rome II -ensikosketus – kohti neljättä puunilaissotaa

Starbound on loputon avaruusseikkailu Terrarian hengessä

Project Eternityn kickstarter onnistui vuorokaudessa, Obsidian nosti panoksia

Muropaketin uusimmat