Bohemia paljasti Arma 3 -sotapelin

20.05.2011 18:45 | Jukka O. Kauppinen

Alkuperäisestä Operation Flashpointista, sotilassimulaatio-ohjelmistoistaan sekä kahdeta ArmA-peleistä tunnettu Bohemia Interactive on paljastanut työstävänsä parhaillaan Arma 3 -räiskintäpeliä, joka ilmestyy vuoden 2012 aikana.

Yksinomaan PC:lle julkaistava sotapeli tarjoilee hiekkalaatikko-maailmassa väännettävää raskaan sarjan sota-FPS:ää.

Lisätietoja: http://www.arma3.com/

Lue myös: ARMA 3 UNCOVERED!

Lue myös

Emergency 2012 (PC)

Fallout: New Vegas Honest Hearts DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Roccat Kova[+] – pelihiiri täynnä Lapin taikaa

Testissä pumpattava ajotuoli – se kesti Kauppisenkin!

Keskustelu

Olisikos se moottorin perustavanlaatuinen päivitys sitten vihdoinkin ajankohtaista? Eikö ARMA 2 pyöri vain hieman graafisesti parannellulla ja mitänytpieniäuudistuksia-versiolla OFP:n moottorista?

ArmA 2 on paras sotasimulaatio, kunhan pääsee yli siitä faktasta, että se yrittää olla SIMULAATIO. Tosin buginen ja wanhahtava moottori tuovat myös omat ongelmansa.

Nähtäisiinkö armakolmosessa esimerkiksi ragdolleja?

@13,14 Toki toki, mutta eipä tuo pelattuvuus siitä parane että sen huonouteen on syyt. Fiksumpi jättäisi hekot yksinpelistä pois jos ei niitä kerran saa käytettävään kuntoon. Lentovehkeiden lentotuntuman hirveyttä ja käyttöliittymää ylipäätään ei noilla syillä voi perustella (jos millään).

ARMA2:sta on tarkoitus muuten pelata moninpelillä, joka on syy miksi yksinpeliin ei ole pahemmin panostettu.

Tekoäly rutiinit on niin raskaita suorittaa muutenkin alle 4 ytimisillä suorittimilla tätä menoa, että sen pyörittämiseen tarvittaisiin ainakin erillinen serveri kaiken muun lisäksi, jos joku nyt tosissaan ihmetteli miksi tekoäly arma2:ssa on niin perseestä.

Ei se Brinkinkään tekoäly tosin ole loppuun ajateltu, mutta ketä helvettiä kiinnostaa? Sitähän pelataan moninpelin takia.

Moni unohtaa tärkeän seikan joka erottaa armat muista peleistä ja syyttää pelitaloa kädettömyydestä. Puhdas dynaamisuus. Mikään liikerata, ajoneuvon tai jalkaväen miehen reitti ei ole ennalta määrätty. Kaikki lasketaan oikeasti siellä koneen sisuksissa ja jokainen pelikerta on varmasti jollain tavalla erilainen.

Ikävää jos bugeja tullut vastaan, mutta tässä jos missä on yksi pelimaailman, vielä liinan alla peitossa olevista timanteista. Vähän vain hiontaa ja awot.

Toivottavasti ARMA3 on kuin vistasta win7aan.

Joku tuolla vihjaili että warepelit lagaavat/bugittavat jne.. Kummasti ihan aitokin peli tekee samaa :P

Kyllä kun tuota uutisen kuvaa katsoo, sen jälkeen katsoo arma II ja katsoo tuota kuvaa uudestaan, niin tulee väkisin mieleen että millä koneella tuota olisi tarkoitus pyörittää? Tuntuu että markkinoitten kovinkin tykki hyytyy vielä arma II kanssa :D

Pakko kyllä myöntää että arma II on ollut aivan loistavaa viihdettä kaikkien bugiensa ja niin ihanan tekoälynsä kanssa. Pelitunnit vain tulevat kalliiksi kun tuota ei voi yksinkertaisesti pelata selvinpäin! Ei ole lainkaan outoa että huutelee koneelle: ”Mitä nää jätkät tekee?!?!” ”Älä nyt jumalauta sinne lennä sitä!” ”Miksei tää kopteri starttaa?” ”Miten helvetti nää ampuu kilometrin päästä pistoolilla kun makaan pusikossa?” ”Onkohan tuo oma vai vihu? *pam*”

@1 ^^Voi vain toivoa, mutta taitavat nuo perisynnit olla suorastaan Bohemian kädenjälki. Viimeistelty yksinpeliosuus itse asiaa ilman RTS-virityksiä olisi myös upeaa.

ARMA2:n solokampanja on turhauttavin pelikokemukseni ikinä, missään ei lie ollut yhtä paljon potentiaalia ja lupausta yhtä pahasti hukattuna. Olihan tehtävissäkin haastetta, mutta ylivoimaisesti pahin oli taistelu itse peliä vastaan: teköälyä, käyttöliittymää, kaatumisen aiheuttavia tilanteita, …

Ajaneuvotekoäly kuuluisi hall-of-famen kattoon kauheudessaan. Erityisitkut hekoista. Visuaalisesti ja ääniefekteiltään vaikuttavia ja niillä olisi ollut upea matkustaa, mutta onnistuiko joku ratkaisemaan autopilotin itsetuhoisuuden? Mahdollisuus ohjata itse oli, mutta ei sitäkään iloksi käynyt kutsuminen. Miksi lentotuntumasta vehkeellä kuin vehkeellä oli tehty niin hirveä, ilman että kuitenkaan realistinen?

Jos ArmA3 noudattaa samaa kaavaa vielä suurempana, vielä mahtavampana, vielä kunnianhimoisempana, vielä enemmän rikki, niin ostamatta jää täälläkin.

@8 Läppäri josta löytyy 9800GT M, ja dual intel pyörii arma2 pelattavasti kaikki High asetuksilla kun ei pidä antialiasingia ja postprocessingia.

ARMA2 on helppo peli sössiä omat videoasetukset järjettömän raskaiksi jossei tiedä mitä tekee. Postprocessing ja AA pois niin fps triplaantuu eikä kuvanlaatu kärsi. Katoaa samassa tuo mainitsemasi bloom ongelmakin.

Ensinnäkin Ware peleissä ilmenee paaaljon enemmän bugeja ja jumitusta joten turha valittaa.
Ja toiseksi: jos ei osaa niin ei pärjää. :)

Mahtaa olla kovat vaatimukset kolmosessa.. Päivitystä kehiin.

@5 Sehän taitaakin olla ihan ihmisestä kiinni, että kenelle niitä ongelmia tulee ja kenelle ei. Pakko myös kysyä pelasitko oikeasti Arma 2:sta vai sitä Combined Operations -versiota, joka siis pyörii Operation Arrowheadin päivitetyllä moottorilla? Se on kyllä ihan ok kunnossa, vaikka valaistusefektit tulivatkin myös suoraan OA:n hiekka-aavikoilta, mikä vähän rikkoi itä-euroopan hämyisten havumetsien tunnelmaa ja värimaailmaa. Varsinkin Bloom-tehoste oikein sattui silmiin.

Myöskään oma vähän yli vuoden vanha mörssäri ei tuota peliä täysillä asetuksilla pyöritä, että olisi ihan mukava tietää millainen ihmevekotin sinulla siellä pöydällä seisoo.

@1 Hankkiiko joku tosiaan ARMA2n yksinpelin takia?

ohmy…
enpä ole kampanjaa kertaakaan avannut vaikka varmaan se 800 pelituntia takana.

@1 arma2:n kolmeen kertaan ongelmitta läpipelanneena voin vain todeta että kys. peli ei taida tosiaankaan olla kaikille…

@4 pakko kyllä kyseenalaistaa koneesikin kun minun, ihan tavallinen ”pelikone” pyörittelee high/very high täysin ongelmitta…

pfff noita kommentteja.

Mutta itse uutisesta: Jee! Ja ilmeisesti kun sukeltelu onnistuu, niin ehkäpä myös kaivautuminen, muistaakseni ne oli jotenkin tuossa moottorissa sidoksissa toisissaan… jaa-a…

Ja vielä physX, vihdoin!

Jää hankkimatta jos pelattavuus on yhtä tuskallista kuin ArmA2:kin. Ei ole nautittavaa pelata sellaista peliä, jossa on kokoajan turhautuneena jostakin ongelmasta. Tehokas kuuden ytimen koneeni, jonka hankin vuoden taitteessa, ei myöskään edes jaksa pyörittää ArmA2:sta kunnolla.

BIA on hyvä firma kun tekee tällaisia pelejä, mutta voisi sitä laatuunkiin panostaa tällä kertaa…

@2
Kyllä. Minulla ainakin kahdessa tehtävässä tuli yksinkertaisesti seinä vastaan, kun joku triggeri jäi laukeamatta ja tehtävä ei edennyt niin kuin piti. Ei auttanut vanhemman savetuksen lataaminen, eikä kohteiden lähestyminen vähän eri suunnalta. Selailin siinä sitten Walkthrougheja läpi, mutta kun mitään ratkaisua ei mistään löytynyt oli pakko käyttää End Missionia tai yksinkertaisesti aloittaa alusta ja toivoa, että onni suosisi paremmin tällä kertaa, mikä ei tosiaan ollut kovin houkutteleva vaihtoehto, kun yhtä tehtävää oli puurtanut jo useamman tunnin ajan.:(

Tässä pelissä sitten pääpaino sieltä grafiikkanysväyksestä ja valtavista kartoista tekoälyn, ja erityisesti sen hirvittävän käskynjakovalikkohelvettihärpäkkeen kehittämiseen ja bugien korjaukseen. Arma 2 on edelleen niin rikki, ettei sitä voi pelata läpi ilman huijauskoodeja.

Muropaketin uusimmat