Bond-kehittäjä Eurocom antoi potkut lähes koko kehittäjäporukalleen

24.11.2012 16:00 Juho Anttila

GoldenGun

Sarjassamme ”kiitos näistä vuosista” maailmalta kantautuu taas ikäviä peliuutisia. Pitkään pelejä kehittänyt Eurocom on nimittäin potkinut pihalle valtaosan kehittäjistään. Samalla yritys on joutunut peruuttamaan useita käynnissä olleita peliprojekteja.

Viimeksi luvalla sanoen aika kehnon 007 Legendsin julkaissut studio on vuosien varrella kehittänyt vinon pinon pelejä eri konsolialustoille. Tasaisen vahvojen tusinasuoritusten lisäksi listalta nousee esille myös satunnaisia helmiä, viimeisimpänä erinomainen Bond-uudelleenversiointi GoldenEye 007: Reloaded.

Nyt firma suuntaa katseensa, minnekäs muuallekaan kuin mobiilipelehin. Syynä suunnanmuutokseen on yrityksen mukaan konsolipelien kysynnän romahtaminen globaalisti. Ilkeämieliset saattavat tosin myös huomauttaa, että firman viimeisimmän pelin heikolla tasolla voi olla myös vaikutusta asiaan.

Oli syy sitten mikä tahansa, Eurocom jatkaa uusia seikkailuja mobiilimaailmassa firmaan jääneen alle 50 hengen iskujoukon voimin. Eurocomin kohtalo on samalla taas uusi osoitus siitä, että peliala käy parhaillaan läpi murrosvaihetta. Kuten aina, muutoksen aikana syntyy ruumiita, kun vanhat tekijät eivät pysty sopeutumaan uuteen tilanteeseen.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

James Bond teki onnistuneen comebackin – arvostelussa GoldenEye 007

Disney Universe on täynnä naamioihin pukeutuneita tusinataaveja

James Bond ja GoldenEye palaavat

Lue myös

Far Cry 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed III -tuplahaastattelu – aavoilta meriltä tehtäväsuunnittelun saloihin

Sormusten herran palikkaversio ilmestyi Hobitti-hypen keskelle

Mortal Kombat VS Gangnam Style