Book of Unwritten Tales: Critter Chronicles tarjoaa haastetta ja huumoria

30.01.2013 18:00 | Tero Lehtiniemi

Viime vuonna viimein englanniksi julkaistu Book of Unwritten Tales oli äärimmäisen kiva peli. Populäärikulttuuriviittauksia fantasiamaailmaan herkullisella tavalla yhdistellyt seikkailupeli sisälsi saksalaissta juuristaan huolimatta nokkelaa kielenkäyttöä ja toi mieleen legendaariset Simon the Sorcerer -pelit. Kirjoittamattomien tarinoiden kirja ei kuitenkaan päättynyt siihen.

Critter Chronicles on itsenäinen seikkailupeli, joka sijoittuu aikaan ennen pääpelin tapahtumia. Se kertoo ensisijaisesti tarinan siitä, kuinka pääpelin sankareista kaksi, ihmisseikkalija Nate ja mystinen Critter-otus tapasivat. Lopputulos on viihdyttävä muttei täysin ensimmäisen pelin veroinen seikkailupaketti.

Book of Unwritten Talesin vahvuudet eivät ole kadonneet mihinkään. Dialogi ja sen kautta välittyvä huumori ovat edelleen kantavia elementtejä. Nokkelasti sanailevan Naten ja lähes puhekyvyttömän Critterin välisistä kommunikaatiovaikeuksista aiheutuvat ongelmat johtavat usein hulvattomiin tilanteisiin. Lisäksi peli esittelee muitakin mieleenpainuvia hahmoja, sekä uusia että Unwritten Talesista tuttuja.

Audiovisuaalisella puolellakin homma toimii: ääninäyttely on pääosin erittäin vahvaa ja peliä on lisäksi mukava katsella. Mitä nyt Unwritten Talesin isopyllyhaltijaa jää hieman kaipaamaan, ja lupaukset pelimoottorin kehityksestä eivät juuri näy. Paitsi laitevaatimuksissa.

Lue koko arvostelu