Uusimmat

Borderlands: The Pre-sequel on maistuva välipala mutta samalla askel taaksepäin

23.10.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Mikä on kun törkyhuumori ei kuki? Sitä miettii Heikki Takalauuden Borderlandsin parissa.

Hahmoja on totuttuun tapaan neljä: Athena, Wilhelm, Nisha sekä Claptrap. Nämä eivät piristävästi ole aivan sieltätyypillisimmästä päästä, ja jokaisen pelityyli on varsin omintakeinen. Athena on gladiaattori, joka pystyy blokkaamaanluodit kilvellään, Nishan tähtää maagisesti aina kohti lähintä vihollista ja Wilhelm on lähinnä melee-taisteluunkeskittyvä hahmo, joka käyttää apunaan droideja.

Ja sitten on Claptrap The Mistake. Jos inhosit hahmoa aiemmissa peleissä, tilanne tuskin tulee nyt muuttumaan. Muttakuka muka voisi inhota tätä pikkuruista robottia jolla on maailmanmiehen ego ja joka on suunnilleen yhtä luotettavataistelussa kuin Hervannan fuksien 3D-printterissä tuottama muovipistooli?

Claptrap lienee hahmoista hauskin. Sen erikoiskyky saa useimmat tilanteet tuntumaan tuoreilta, sillä toisin kuin muut,Claptrap analysoi tilanteen ja käyttää aina tilanteeseen sopivaa erikoiskykyä. Mikä ei välttämättä sovi lainkaantilanteeseen. Kymmenen vihollisen ympäröimä? Claptrap iskee melee-tilan päälle. Turretit sylkevät ohjuksia ympäriinsä?Claptrap muuttuu kumiankaksi.

Lue koko arvostelu: Borderlands: The Pre-sequel (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Borderlands (PC, PS3, Xbox 360) 

Borderlands on peli, joka tuntuu nettikeskustelujen perusteella yllättäneen monet perusteellisesti. Vaikka minun kaverilistallani moni odottikin peliä innolla, harva oikeastaan tiedosti, mistä siinä on kyse. Ei ihme, sillä kyse ei suinkaan ole mistään tuikitavallisesta tusinaräiskinnästä, vaan persoonallisuutta löytyy.

Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360) 

Borderlands 2 jatkaa siitä, mihin ykkösosa lopetti. Niin kirjaimellisesti kuin henkisestikin. Sarjan ensimmäinen osa kertoi tarinan mystisestä ja kaukaisesta Pandoran planeetasta, joka sisälsi muinaisen ja legendaarisen aarteen. Planeetalle oli kätketty Holvi – isolla H:lla – jonka kerrottiin sisältävän jotain aivan huikean hämmentävää ja ihmeellistä.

Mulkaisu: Borderlands 2 

Mikäli tämän auringon alta vielä löytyy ihmisiä jotka mietiskelevät onko Borderlands 2 ostamisen arvoinen vai ei, Nelinpeli vastaa tähän piinaavaan kysymykseen tiukan Mulkaisu-videon voimalla! Pandoran hiekkapiraateilla tutisee molemmissa lahkeissa kun pojat karauttavat tantereelle Sebastianin johdolla.

Muropaketin uusimmat