Uusimmat

Brasilian verotus ja sisäänkääntyneisyys ajoivat Nintendon evakkoon

12.01.2015 12:15 Jukka O. Kauppinen

Brasilia tunnetaan erittäin vaikeana ja ongelmallisena markkina-alueena elektroniikkavalmistajille. Maa on suorastaan sisäänpäin kääntynyt ja eristäytynyt, kun puhumme viihde-elektroniikasta ja pelikonsoleista. Korkeat tullit ja viihdevehkeiden verotus on johtanut jopa siihen, että elektroniikkayhtiöt rakentavat laitteitaan maahan perustamissaan tehtaissa. Suojamuurien taakse onkin syntynyt muun muassa omintakeinen mikrokonsolikulttuuri, joka elää vahvasti länsimaissa suosittujen isojen pelikonsolien rinnalla.

Isot konsolivalmistajat toimivatkin Brasiliassa eri tavoin. Sony valmisti PS2- ja PS3-konsoleita sikäläisessä tehtaassaan, mutta PS4 ei ole nauttinut samasta rakkaudesta. Niinpä Microsoftin Xbox One –konsoli maksaakin kaupoissa puolet PS4:n hinnasta, sillä Microsoft rakentaa Xbox One –konsoleita Brasiliassa Etelä-Amerikan markkinoille.

Nintendokin oli pitkään mukana kuvioissa, mutta japanilaisyhtiö on nyt päättänyt vetäytyä täysin Brasiliasta. Yhtiön tuotteita ei kannattanut valmistaa paikallisella tasolla, eivätkä maahantuotujen konsolien hinnat olleet enää lähelläkään kipukynnystä.

Vaikka Nintendo toteaakin brasiliailaisfaneilleen suuntaamassa viestissä, että vaikka Brasilia on yhtiölle tärkeä alue, niin bisnes on silti bisnestä.

Lähde: Nintendo ends console and game distribution in Brazil

Lisää aiheesta

20 vuotta sienenmakuista päristelyä: katsaus Mario Kartin historiaan 

Haluatko sopuhintaisen PS4:n? Brasialiassa se maksaa vain 1400 euroa 

Japanin konsolimarkkinat rämpivät pohjamudissa 

Nintendon uutta konsolia myydään Euroopassa harvoille ja valituille 

PlayStationin uusin aluevaltaus