Uusimmat

Brexitistä tuli Trumpiakin kamalampi kulkutauti

30.06.2016 12:00 Juho Anttila

Brittien kansanäänestys EU:n jättämisestä on ollut koko viikon puheenaihe eikä vaikutuksilta olla vältytty myöskään pelipuolella. Kerroimme jo aiemmin, kuinka brittiläiset pelifirmat ovat huolissaan alan tulevaisuudesta saarivaltakunnan alueella. Nyt Brexit on myös kuplinut pelien sisäiseen maailmaan.

Plague Inc. on omaperäinen peli, jonka tarkoituksena on saada aikaiseksi mahdollisimman tuhoisa kulkutautiepidemia. Aiemmin Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivä Donald Trump on herättänyt sen verran negatiivisia tunteita osassa pelaajia, että nimi Trump on ollut suosituin Plague Inc.:n taudin nimi. Nyt Brexit on kiilannut tällä kyseenalaisen kunnian listalla Trumpin ohitse.

Peliä kehittävä James Vaughan kertoo, että ympäröivä yhteiskunta ja kulttuuri on kuplinut aiemminkin pelin nimeämiskäytäntöihin. Esimerkiksi vuoden 2012 presidentinvaalien aikaan Obama oli hyvin suosittu kulkutaudin nimi. Parhaillaan kolmanneksi suosituin taudinnimi poliittisten referenssien jälkeen on vähemmän luovasti Death.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.ndemiccreations.com/en/22-plague-inc

Lisää aiheesta

Murhaaja, joukkomurhaaja, sukupuuttoonmurhaaja – pöpöpelissä ei riitä mikään vähempi

Perjantaikevennys: homosaatio etenee

Ebola-kohu nosti epidemiasimulaatio Plague Incin pelaajamäärät kattoon