Uusimmat

Brittiviranomaiset: Metal Gear Solid 4 sisältää viitteitä lasten raiskaukseen

23.04.2008 09:29 Miikka Lehtonen

Jos joku ehti jo kuvitella, että Grand Theft Auto IV olisi se kevään suurin paheksuntapommi, hän ei selvästikään ottanut huomioon yllätysmahdollisuuksia. Brittiläinen ikärajalautakunta on nimittäin löytänyt Metal Gear Solid 4:stä ”viitteitä lasten raiskaukseen”.

Uutiset lähtivät kiertoon peliblogi Kotakun kautta, mutta alkuperäisenä lähteenä toimii toki BBFC:n oma selostesivu. Pelin ikärajaa pohtiessaan brittiviranomaiset huomasivat pelin sisältävän MGS-tyyliin lievää väkivaltaa, mutta myös jotain hieman erikoisempaa.

”Väkivalta on pääasiassa epämääräistä. Pelaaja voi edetä salavihkaisesti pelin läpi, välttäen väkivaltaa aina kun se on mahdollista. Pelissä käytetään myös kerran voimakasta kieltä, sekä viitataan itsemurhaan ja lasten raiskaukseen.”

Jotta näin. ”Viittaus lasten raiskaukseen” voi olla mitä tahansa ohimennen heitetystä kommentista välianimaatioon, jossa leikataan pois ennen kuin mitään todella tapahtuu. Kojiman tuntien kyse on todennäköisesti jostain melko harmittomasta tapauksesta, joten sopii toivoa, että tieto tapahtuneesta kantaudu esimerkiksi Foxin uutiskanavan korviin. Lukijat muistanevat edelleen, miten Mass Effectin lyhyestä ja siististi toteutetusta seksikohtauksesta saatiin aikaan hirvittävä itku ja poru.

Niin, ja se Metal Gear Solid 4 sai BBFC:ltä 15 vuoden ikärajan. Itse peli ilmestyy kesäkuun 12. päivänä PlayStation 3:lle.

Lue lisää eDomesta

Metal Gear Solid 4 ja uusi, juhlava PS3-paketti jo kesäkuussa?

Fox kauhistelee GTA IV -pelin väkivaltamainoksia

Mass Effectin pervoilukohtaukset myös Fox Newsin syynissä

Mass Effect -kriitikko: en tiennyt, mistä puhuin

Foxin Mass Effect -riekkuminen suututti EA:n

Fox haastoi EA:n Mass Effect -väittelyyn suorassa lähetyksessä

Metal Gear Solidista erikoispainos 20-vuotisen taipaleen kunniaksi

Metal Gear Solid 4 ilmestyy vuoden alkupuoliskolla myös Euroopassa?

Metal Gear Solid 4 viivästyy – taas

Hideo ”MGS” Kojiman jalanjäljillä

Hideo ”MGS” Kojiman jalanjäljillä – osa 2