UUSIMMAT

Brutaalia yhteistyöpelaamista Warhammer-maailmassa – ensikosketuksessa tuleva megawarhammerismi Vermintide, osa 2

26.02.2015 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen oli yksi niistä kourallisesta onnekkaita, jotka tutustuivat ensimmäisinä maailmassa Warhammer: End Times: Vermintide –peliin. Ja nyt herra kertoo syvemmin itse pelistä ja sen brutaalin armottomasta mäiskeestä!

Fatsharkin väki on lyönyt hakkunsa oikein osuvaan kultasuoneen, sillä Vermintide on ensimmäisiä virallisia End Times -pelejä. Tiimi on päässyt tekemään yhteistyötä Games Workshopin omien suunnittelijoiden kanssa ja näin ollut koko ajan kärryilläniistä uusimmista tapahtumista pelin maailmassa. Ovatpa Fatsharkin kehittäjät saaneet tiettävästi omatkin sormenjälkensä näkymään figupelin tapahtumissa.

Ubersreikin kaupunki on yksi niistä, joka on saanut End Timesin myötä kyytiä. Maan alla asuvat ja ihmiskunnan loppua suunnittelevat skaven-rottamiehet ovat vihdoin päättäneet toteuttaa katalat juonensa ja vallanneet Ubersreikin. Kun sankarit saapuvat kaupunkiin, kaikki toivo näyttää menetetyltä. Kaupungin asukkaiden rippeet piileskelevät raunioissa tai yhteisissä turvapaikoissaan samalla kun steampunk-henkiset rottamiehet rälläävät vapaasti kaduilla

Warhammer-henkisiä arkkityyppejä noudattavat sotilaat, tulivelhot, noidanmetsästäjät ja muut sankarit saapuivat kaupunkiin kukin omine tavoitteinensa. Noidanmetsästäjäesimerkiksi vihaa skaveneita, koska yksi näistäon syönyt tältäsilmän. Olivatpa historiat ja persoonallisuudet mitätahansa, yhteen hiileen olisi puhallettava, jos täältä meinataan selvitä.

Keskuspaikkana toimii majatalo, jossa pelaajat voivat hengailla matsien välissä. Hahmojen kustomointi, omien aarteiden esittely kavereille ja yleinen fiilistely pitävät huolen siitä, että kenenkään ei tarvitse katsella tylsää tekstiruutua kun etsitään peliseuraa tai odotetaan, että Olavi saa oman hahmonsa varusteet tuunattua kuntoon. Baaritiskin takana pyörivä baarimikko jakelee vihjeitä ja huhuja kaupungin tapahtumista, jotka toimivat sitten tehtävien aloituspisteinä.

Lue koko artikkeli: Warhammer: The End Times: Vermintide –ensikosketus osa 2: brutaalia cooppausta ja rottamiehiä

Lue myös: Warhammer: The End Times: Vermintide –ensikosketus osa 1: mitä tekee rahassa rypevä Warhammer-fani? Tietenkin Warhammer-pelin!

Lisää aiheesta

Mordheim: City of the Damned -ennakko (PC) 

Space Hulk (Mac, PC) 

Warhammer 40K: Space Marine (PC, PS3, Xbox 360) 

Warhammer 40K: Space Marine Chainsword -kilpailun mestarilliset teokset 

Warhammer 40K: Squad Command (DS, PSP) 

Warhammer Quest (iOS) 

Warhammer: Invasion (Lautapeli) 

Warhammer-lautapelit