Bugbear kerää rahoitusta romurallilleen Kickstarterissa

02.11.2013 16:30 | Juho Anttila

Bugbearin tuleva Next Car Game -romuralli merkitsee paluuta firman juurille. Sangen makoisalta vaikuttava rymistely on jo ennakkotilattavissa, mutta rahankeruu jatkuu yhä. Nyt yhteisörahoitus onnistuu myös Kickstarter-palvelun kautta, johon Bugbear on saanut pelinsä kikkailtua siitä huolimatta, ettei suomalaisilla peleillä ole normaalisti pääsyä palveluun.

Firma perustelee Kickstarter-keräystä näinkin myöhäisessä vaiheessa kehitysprosessia sillä, että Kickstarteroinnin perään on kyselty paljon pelaajien toimesta. Toisaalta firma tarvitsee rahaa, sillä tarkoitus on tehdä juuri se peli, minkä Bugbear on aina tahtonut väsätä ilman julkaisijoiden painostusta. AAA-tason pelikehitys ei ole ilmaista, joten tukea tarvitaan.

Keräystavoitteena on alkuvaiheessa melko vaatimaton 350 000 dollaria. Tuttuun tapaan listalta luvassa on kuitenkin vino pino lisätavoitteita, jos tämä summa ylitetään. Välitavoitteet on jätetty vielä yllätyksiksi, mutta listan viimeisenä siintää puolentoista miljoonan dollarin raja. Jos tämä ylittyy, pelistä tehdään myös PlayStation 4 – ja Xbox One -versiot.

Keräys on vielä suhteellisen tuore ja tätä kirjoittaessa rahaa on kertynyt vasta hieman alle 6000 dollarin verran. Aikaa on kuitenkin jäljellä vielä melkein täysi kuukausi, joten tavoitteen täyttyminen ei ole lainkaan epärealistista. Kello käy, joten kiinnostuneiden kannattaa suunnata pelin Kickstarter-sivulle ja kantaa kortensa kekoon suomalaisen autopeliosaamisen hyväksi.

Next Car Gamen Kickstarter-sivu löytyy täältä.

Lisää aiheesta

18 peliä läpäisi Steam Greenlightin äänestyksen – mukana suomalaispeli!

Näin syntyy Bugbearin uusi romuralli

Paluu juurille – Bugbearin uusi ajopeli on reilua romurallia

Muropaketin uusimmat