Bugbear keräsi Steamissä miljoona dollaria viikossa

30.01.2014 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Suomalaisstudio Bugbear tekee parhaillaan Next Car Game –nimellä tunnettua uutta, upealta vaikuttavaa autopeliä. Sille kerättiin alkuun pääomaa Kickstarter-palvelussa, mutta sittemmin firma pisti Kickstarterin kiinni ja panosti Steamin early access –ennakkomyyntiin. Ja se kannatti!

Bugbear näet keräsi joulukuussa rajoitetulla early access –julkaisulla jo tuplaten rahaa aiempaan Kickstarter-keräyksen tavoitteeseen verrattuna. Ja kun peli avautui näyttävästi laajempaan early accessiin, niin sitä ostettiin viikossa kokonaisella miljoonalla dollarilla.

Bugbear-studiolle tämä olikin iso siunaus ja monella tapaa. Peliä oli yritetty aiemmin myydä lukuisille eri julkaisijoille, jotka olivat kaikki penseilleet urakalla. Eivät autopelit tai romurallit ketään kiinnosta, olivat kaikki kustantajat vastanneet.

Steam-menestys kuitenkin kertoo aivan muuta. Pelaajakansa haluaa kunnon romurallia ja on valmis myös sellaisesta maksamaan, jopa ennakkoon. Niin!

Bugbearin autopeliä tehdäänkin nyt oikein kunnon energialla ja vauhdilla, sillä studiolla on pitkästä aikaa kunnon rahoitus turvaamassa pelikehitystä. Mikä parasta, kukaan julkaisija ei tule väliin mutisemaan ja pilaamaan peliä typerillä näkemyksillään, mikä on ollut usein Bugbearin vakioriesa. Onhan pelinkehityksen rahoittava kustantaja kiva asia, mutta jos tuottaja ei ole oikein ajan ja pelin tasalla ja vaatii peliin typeriä muutoksia, niin minkäs teet…

Nyt luvassa on kuitenkin ehtaa, aitoa Bugbear-näkemystä – joten odotetaanpa jännityksellä mitä sieltä tulee. Mitä firma saa aikaan, kun pelistä saadaan tehdä vapaasti omannäköinen?

Next Car Gamesta voi ladata ilmaisen teknologiademon kotisivuilta. Early access –ostajat saavat leikiteltäväkseen pelimäisemmän demolition derby –henkisen areenamelskeen.

Lisätietoja: http://nextcargame.com/

Lisätietoja: http://store.steampowered.com/app/228380/

Lisää aiheesta

Bugbearin uusi romuralli näyttää lupaavalta, kokeile ilmaista maistiaista 

FlatOut Ultimate Carnage (PC)

Sega Rally (PSP) 

Tältä näyttää Bugbearin uusi romuralli  

Kiinnostaako romuralli?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat