Uusimmat

Bungie haastoi oikeuteen todellisen häirikön, joka uhkaili työntekijöitä ja huijasi striimatessaan Destinya

20.07.2022 10:25 Muropaketin toimitus

Destiny 2 -huijaria vastaan nostettu oikeuskanne vaatii lähes kahden miljoonan dollarin korvauksia pelistudiolle.

Aivan hiljattain kerroimme Bungien nostamasta oikeusjutusta, jossa vaaditaan korvauksia pelistudion nimissä esiintyneeltä tubettajalta. Nyt Destiny 2 -kehittäjä on nostanut uuden kanteen todellista häirikköä vastaan.

Kuten PC Gamer kertoo, Bungien oikeusjutussa syytetään erästä pelistriimaajaa esimerkiksi huijaamisesta suorassa striimissä sekä pelitilien ja -sisällön kauppaamisesta eteenpäin. Syytetyn kerrotaan myös pilkanneen Bungieta somessa heidän kehnoista huijausestoistaan, eli pelaaja ei selvästikään pelännyt jäävänsä kiinni.

Raskaammasta päästä ovat kuitenkin syytökset uhkailusta. Striimaaja muun muassa julkaisi Twitterissä kuvan Bungien yhteisöjohtajan Dylan Gafnerin henkilökortista ja esitti uhkaavia kommentteja studiota ja Gafneria kohtaan. Striimaaja kirjoitti Gafnerista, että ”hän ei ole turvassa”, ja hän kehotti studiota ”pitämään ovet lukossa”.

Kaikkiaan Bungie vaatii striimaajalta 1,95 miljoonan dollarin korvauksia tekijänoikeusrikkomuksista, jonka päälle pitäisi vielä tulla erillisiä vahingonkorvauksia. Peliyhtiö myös pyytää käsittelyä valamiehistön kanssa oikeudessa, eli studio ei pyri pelkkään sovitteluratkaisuun. Jää nähtäväksi, kuinka tapaus ratkeaa ja millä aikataululla.

Hieman huvittavaa on se, kuinka striimaaja lopulta jäi kiinni. Hän ei peitellyt jälkiään tarpeeksi hyvin ja erehtyi esimerkiksi käyttämään huijaamiseen käyttämäänsä sähköpostiosoitetta tilatessaan Bungielta fanituotteita. Bungie siis sai suoraan häiriköltä hänen nimensä ja kotiosoitteensa.

Muropaketin uusimmat